Aktualnosti

PRVI TEČAJ O KRŠĆANSKOM TUMAČENJU SNOVA U ZAGREBU

[FOTO] Dr. Charity Virkler Kayembe: „Bog nikada nije rekao da je to bio ‘samo san’!” Jedna od misli kojima je Charity započela predavanje bila je „Kada spavamo, naše je srce budno za duhovni svijet“. Premda često za snove kažemo da su 'samo snovi', Bog se itekako njima koristi da bi nas opomenuo, ohrabrio ili nam pomogao u rješavanju poteškoća i izazova s kojima se suočavamo.

[FOTO] Dr. Charity Virkler Kayembe: „Bog nikada nije rekao da je to bio 'samo san'!”

Foto: Kristofori

 

Sinoć je u Zagrebu održan prvi Tečaj kršćanskog tumačenja snova, koji je vodila dr. Charity Virkler Kayembe – američka predavačica, sveučilišna profesorica i suautorica knjige Kako čuti Boga u snovima – kako razumjeti jezik kojim nam Bog govori noću, koja uskoro izlazi u izdanju Figulusa.

Dr. Virkler Kayembe u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu okupljenima je objasnila zašto su snovi važni, potkrijepivši svoje argumente biblijskim primjerima. Jedna od misli kojima je Charity započela predavanje bila je „Kada spavamo, naše je srce budno za duhovni svijet“. Premda često za snove kažemo da su ‘samo snovi’, Bog se itekako njima koristi da bi nas opomenuo, ohrabrio ili nam pomogao u rješavanju poteškoća i izazova s kojima se suočavamo. „Bog nikada nije rekao da je to bio ‘samo san’“, rekla je dr. Virkler Kayembe.

Dr. Charity Virkler Kayembe

Charity je iznijela i načela tumačenja snova, koja nam mogu pomoći da prepoznamo što nam Bog želi reći s obzirom da su snovi većinom simbolični, a ne doslovni. Objasnila je i zašto imamo noćne more i kako nam čak i takvi snovi mogu biti korisni. Za sve one koji tvrde da nikada ne sanjaju, Charity je ponudila smjernice koje nam mogu pomoći da se prisjetimo sna, jer zapravo svi sanjamo.

Ako ste propustili jučerašnji tečaj, imate priliku i danas u 18:30 sati u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu poslušati predavanje i saznati odgovore na svoja pitanja. Tečaj će se održati i u Puli – 29. i 30. studenog. Slobodnih mjesta za tečaj u Zagrebu ima još, a ulaznice možete kupiti prije početka predavanja u dvorani Brijuni.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh