Mladi

SEDAM ZNAKOVA

Kako prepoznati je li zainteresiran za mene ili je samo ljubazan? Ponekad sa sigurnošću znamo zanimamo li nekoga ili ne, ali ponekad kao da smo zapele i ne možemo uopće razlučiti: „S jedne strane je tako divan prema meni, i nikad se ni s kim nisam tako osjećala, ali s druge strane nije mi jasno zašto ne poduzme nešto konkretno... Trebam li čekati...?“ Takva pitanja i dileme nam se vrte po glavi – i to nas izluđuje! Evo sedam znakova koji ti mogu pomoći da bolje sagledaš situaciju u kojoj se nalaziš

Foto: Shutterstock

 

S godinama i nakon određenog broja veza, bilo ljubavnih ili prijateljskih, postajemo iskusniji i mudriji, ali opet, nismo nepogrešivi i dogodi se da nekada vidimo ljubav ondje gdje zapravo postoji samo ljubaznost.

Je li vam se to ikada dogodilo? Svaka je od nas sigurno nekada bila u ovakvoj nedoumici. Zato ovdje donosimo jasne znakove po kojima možeš prepoznati zanimaš li ga kao žena i želi li s tobom ostvariti ljubavnu vezu ili samo želi biti ljubazan. Nemoj miješati ove dvije stvari.

Možda ti izgleda nemoguće da taj mladić koji ti se osmjehuje, koji te dodiruje po ramenu dok razgovara s tobom i koji ti možda čak šalje poruke s pitanjem kako si i kako ti je prošao dan, nije lud za tobom

Ljubav nas zasljepljuje i nekada je vidimo tamo gdje samo postoji prijateljstvo ili ljubaznost. Možda ti izgleda nemoguće da taj mladić koji ti se osmjehuje, koji te dodiruje po ramenu dok razgovara s tobom i koji ti možda čak šalje poruke s pitanjem kako si i kako ti je prošao dan, nije lud za tobom. „Zar to nisu očigledni znaci da je zainteresiran?!“ pitaš se. Ne uvijek, možda je samo ljubazan ili te voli kao prijateljicu.

Pitaš se: „Kako da onda znam sa sigurnošću?“

Ako dodiruje tvoje rame ili leđa, ali nikada ti ne dodirne struk, to vjerojatno znači da nije zainteresiran

Govor tijela

Neverbalna komunikacija može ti dati nekoliko naznaka. Ako te dodiruje, imaj na umu da je važno gdje te dodiruje. Ako, dok ste zajedno i razgovarate, dodiruje tvoje rame ili leđa, ali nikada ti ne dodirne struk, to vjerojatno znači da nije zainteresiran.

Poruke

Pismena komunikacija može biti izvor mnogo više nesporazuma, zbog nedostatka tonaliteta, intonacije… Ako na tvoje poruke u bilo koje doba dana odgovara odmah, znači da je zainteresiran. U suprotnom, možda je samo ljubazan.

Način na koji provodite zajedničko vrijeme

Ako rijetko ostajete sami i uglavnom se nalazite na istom mjestu s još prijatelja, bez obzira na to osmjehuje li ti se ili ne, to znači da ga ne zanimaš kao žena s kojom bi planirao zajedničku budućnost, brak, nego je samo pristojan i kulturan. Da je zainteresiran, tražio bi način da ostanete sami.

Provodite vrijeme sami, ali bez ikakvih konkretnih koraka s njegove strane

Ako se ponekada nađete sami, recimo, odete u kino, ali nema poljubaca, dodira po licu ili struku, nemoj se nadati. Njegova ljubav je prijateljska.

Zoveš li najčešće ti njega ili obratno?

Način na koji razgovarate

Ako ti bez problema i često priča o svojim nedavnim osvajanjima neke žene ili djevojke, stvar je jasna. Nemoj misliti da želi da budeš ljubomorna. Želi ti jedino biti prijatelj.

Tko se kome prvi javlja

Zoveš li najčešće ti njega ili obratno? Jedno je ako ti odgovara na poruke preko društvenih mreža i da razgovori nekada traju dugo, a druga ako razgovore najčešće započinje on. Ako gotovo uvijek ti započinješ razgovor, imaš razloga za sumnju.

S vremenom sve sjedne na svoje mjesto

Budimo iskreni: koliko dugo se poznajete? Ako je prošlo više od dva tjedna (čak je i ovo dugo vrijeme) i nije ništa pokušao s tobom, ne zanimaš ga kao žena.

Bilo kako bilo, nemoj očajavati, jer ukus i namjere mogu se s vremenom promijeniti. Na tebi je da odlučiš hoćeš li čekati da vrijeme eventualno učini svoje ili ćeš ići dalje u potragu za nekim s kim će stvari biti mnogo jasnije.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh