Duhovnost

MNOGO BOLJE NEGO ŠTO SE USUĐUJEMO I POMISLITI

Hoćemo li na nebu imati slobodnu volju? „Vrlo je rijetko tko siguran da će na drugom svijetu imati i dalje slobodnu volju. No, istina je daleko bolja!”

Hoćemo li na nebu imati slobodnu volju?

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Hoćemo li na nebu imati slobodnu volju?

Odgovor:

Čovjek se silno boji izgubiti vlastitu slobodu. Sjetimo se samo koliko je ljudi kroz povijest svijeta dalo živote za ‘slobodu’! A ipak, nikad nitko nije bio oslobođen – osim po Isusu Kristu. Vrlo je rijetko tko siguran da će na drugom svijetu, tj. u nebu, imati i dalje slobodnu volju. No, istina je daleko bolja – u nebu ćemo biti daleko slobodniji nego što smo sada! Znamo da su anđeli imali slobodnu volju kojom se jedan dio njih odlučio pobuniti protiv Boga. Bog im nije oduzeo mogućnost biranja. Oni su izabrali i pogriješili. No za nas je bitno da su ipak mogli izabrati. Mi kao budući stanovnici Božjeg nebeskog kraljevstva imat ćemo tu istu slobodnu volju, te ćemo se i mi moći opredijeliti da činimo po svojoj volji, iako nećemo poput anđela biti u mogućnosti sagriješiti. Baš zbog toga što ćemo zadržati slobodnu volju, postat ćemo savršenima.

Ulomak iz knjige „Krunica – kako djelotvorno moliti Krunicu” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh