Svjedočanstva

VJERA ČINI ČUDA

Životna priča obitelji Davert: Unatoč svim poteškoćama, uvijek su vjerovali da Bog ima plan

Životna priča obitelji Davert: Unatoč svim poteškoćama, uvijek su vjerovali da Bog ima plan

Melissa Davert, iz američke savezne države Michigan, rođena je s poremećajem krhkih kostiju „Osteogenesis imperfecta“ (OI). Radi se o nasljednoj bolesti vezivnog tkiva koja se očituje u prijelomima kostiju, raznim deformitetima kostura i osteoporozi. Liječnici su rekli da nikada neće moći samostalno sjediti, kao ni roditi. No, Melissa koja je visoka samo 90 centimetara, cijeli svoj život pokazuje da su čuda itekako moguća. Ova naizgled krhka žena uvijek je ispunjena radošću i dubokom vjerom u Božji plan.


Vjera u Božji plan

Melissa je odrasla sa šestero starije braće od kojih su svi viši od 180 centimetara, što je za nju moglo predstavljati veliki problem, no njezini su ju roditelji poticali da bude samostalna, da ima smisla za humor i ono najvažnije – da vjeruje. Kako je rekla u jednom intervjuu, njezini su joj roditelji uvijek govorili da postoji razlog za njezin invaliditet, da ima svrhu i da samo mora vjerovati u Božji plan.

Čini se da je dio Božjeg plana bio u tome da Melissa i njezin suprug Ken, koji boluje od cerebralne paralize, imaju radostan i skladan brak uz dvoje djece, blizance Michaelu i Austina. Blizanci su rođeni 1998. godine i oboje su naslijedili majčinu bolest, ali i majčinu zaraznu radost i zahvalnost za život ukorijenjen u njihovoj katoličkoj vjeri.

Pogledajte kako izgleda život ove predivne obitelj:

Izvor: Aleteia

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh