Brak i odnosi

OBNOVU BRAKA, ODNOSA I OBITELJI

Prikazanje Svete Mise za blagoslov i obnovu braka i obitelji

Foto: Canva

Donosimo molitvu koja vam može poslužiti kao priprema za Svetu Misu, za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji. Pripremu donosimo niže u tekstu,  a možete ju i preuzeti za ispis ovdje.

Neka Vam je na blagoslov! Borite se za svoj brak i obitelj, a nema jačeg “oružja” od Svete Mise.

MOLIVA PRIPREME ZA SVETU MISU

(Započni znakom križa.)

Neka ova priprema bude u ime Oca i Sina i Duha Svetoga!

Neka sa mnom bude tvoja milost, Gospodine Isuse Kriste, tvoja ljubav, Bože Oče, i tvoje vodstvo, Duše Sveti.

Duše Sveti, molim te da me vodiš kroz ovu Svetu Misu, pomozi mi da zaista mogu duhom sudjelovati u Isusovoj žrtvi na Golgoti.

Dragi Gospodine Isuse, dolazim pred tebe takav kakav jesam. Smiluj se po ovoj Misnoj Žrtvi meni, mome supružniku, našoj obitelji.

Zahvaljujem ti, Oče sveti, za dar života koji si mi podario. Zahvaljujem ti, Oče sveti, za dar života koji si podario mome supružniku, svakom članu naše obitelji.

Isuse, želim biti iskren prema tebi i sebi, ne želim ništa skrivati jer, znam, u potpunosti me možeš blagosloviti samo ako ti dođem bez pretvaranja, upravo kakav jesam – grešan, slab, izmučen, opterećen – i predam ti svoje srce!

Neka me tvoj Duh vodi i tvoja milost dotiče da mogu biti blagoslov svojoj obitelji, da preko mene donosiš život i svjetlo u naša srca i obnoviš temelje naših života, temelje našeg braka i zajedništva!

Ispuni me sada, vapijem ti, svojom ljubavlju. Silno to želim, i trebam tebe, trebam tvoju ljubav! Moje srce je prečesto prazno, ispunjeno strahom, tugom, ljutnjom, bijesom, osjećajem manje vrijednosti i mnogim drugim negativnim osjećajima koji upravljaju mojim srcem i mojim postupcima.

Ali odlučujem ti sada predati svoje srce, moj Gospodine, da ga promijeniš, da ga iscijeliš; da mi dadneš novo srce. Slomi svaku prepreku, ako postoji, koja me sprečava da ti predam svoje srce!

Kajem se što sam te toliko puta u životu izbjegavao. Ovog trena se u povjerenju predajem u tvoje milosrđe – iz zahvalnosti za sve što si učinio za mene i moju obitelj, i zato što znam da me ti čekaš raširenih ruku.

Hvala ti, dragi Isuse, na tome! Trebam te, trebam te, Isuse, trebam tvoje vodstvo, tvoj mir, obilje tvog Duha Svetoga, Duha života i snage da me podigneš iz ništavila i da mi dadneš novi život, život u tebi, Isuse! Duše Sveti, pripremi moje srce za novi život, molim te!

Duše Sveti, pripremi moju nutrinu, moje srce, moje biće, za sve blagoslove koje mi Gospodin po ovoj Svetoj Misi želi dati. Dođi, Isuse, smiluj mi se, smiluj se mome supružniku.

Slomi u meni, Duše Sveti, svaku laž koja mi govori da ne zaslužujem Očev blagoslov! Ispuni me Duhom istine da mogu prihvatiti Očevu ljubav!

Predajem ti svoj život, Isuse, i odlučujem se za tebe! Blagoslovi me, ispuni me, vodi me! Molim te, slomi u svome Imenu, Isuse, snagom ove Misne Žrtve, svaku prepreku u meni koja me drži svezanim u duhu, duši ili tijelu, u mome srcu.

Uzmi, Gospodine, na svoj Križ, svaki moj osjećaj odbačenosti i neželjenosti.

Gospodine, molim te da me oslobodiš od svakog osjećaja krivnje, posebno od onih krivnji koje su mi prouzročili moji bližnji i krivnji koje sam dragovoljno preuzeo na sebe.

Otkupi me od svakog osjećaja manje vrijednosti.

Isuse, kralju moj, molim te, izbriši svojom krvlju sve laži u koje sam povjerovao i koje sam upisao u svoje srce.

Gospodine, koji si se u Getsemanskom vrtu znojio krvavim znojem u strahu i tjeskobi, uzmi na svoj križ moje strahove, a posebno strah da ću biti odbačen i napušten, strah od neuspjeha.

Otkupi me, Isuse, od samosažaljenja i depresije, otkupi me od ljubomore i straha da ću izgubiti voljenu osobu.

Uzmi, Gospodine, svu moju nesposobnost da se borim za sebe i svu moju nesposobnost da se oduprem zlu.

Otkupi me, Isuse, moj otkupitelju i iscjelitelju, i iscijeli od svih fizičkih i psihičkih problema uzrokovanih duševnim ranama koje sam iskusio od začeća do danas.

U tvoje ime neka Duh ljubavi ispuni svaku prazninu moga srca i neka se izlije sila tvoje ljubavi! Neka rijeke žive vode operu moje srce. Podari mi novi život!

Slavim te, Isuse, i predajem ti se. Odlučujem, želim da ti, Isuse, postaneš moje sve, da me privučeš k sebi!

Predajem ti svaku svoju ranu, iscijeli me! Vapim ti, Isuse, daj mi snage, vodi me da ustrajem! Daj mi mudrost i znanje, ljubav i poštovanje da cijenim samog sebe i da postanem bolji supružnik, bolji roditelj, bolji čovjek. Novi čovjek!

Promijeni onaj loš dio moje naravi, umiri me i otvori mi oči da vidim istinu! Da djelujem i postupam u istini! Vodi me, Isuse!

Kajem se za svaku riječ, svjesnu ili nesvjesnu, prokletstva ili zakletvi koje sam izgovorio u svoj život ili u živote članova svoje obitelji. Molim te, slomi po ovoj Svetoj Misi i svojom Krvlju svaki duhovni ili duševni pečat, slomi snagu negativnih riječi u mome životu i uvedi me u slobodu!

Daj mi mudrost i oslobodi me svega onoga što sam zamjerao ili još uvijek zamjeram prvenstveno roditeljima. Podari mi milost, i daj mi snage da odlučim svojim roditeljima oprostiti sve ono što su činili krivo i sve čime su me povrijedili!

Znam, Isuse, da su činili ono što su sami znali i da su davali ono što su imali i ne želim biti licemjeran jer sam i sâm često tako postupao. Ne želim se opravdavati smatrajući da su oni krivi za sve, ne želim da me lanci nepraštanja odvoje od tvoje ljubavi i oslobođenja koje imaš za mene. Uvedi me u slobodu po mome praštanju!

(Zastani i oprosti ocu, pa majci. Odluči oprostiti! Izgovori, zasebno za oca, zasebno za majku: U Isusovo Ime, oče/majko, sve ti opraštam!)

Želim biti posve tvoj, Isuse. Predajem ti se, pomozi mi, molim te! Daj mi snage da mogu supružniku oprostiti svaku uvredu!

Boli svoga srca sada donosim pred tebe i predajem ih na tvoj križ! Oslobodi moje srce, Isuse, po mome praštanju supružniku.

Svojom odlukom i u Isusovo ime, (izreci ime supružnika), opraštam ti svaku povredu, bol i ranu, nedostatak ljubavi i poštovanja.

(Sjeti se sada i izreci Isusu konkretne situacije u kojima te supružnik povrijedio. Odluči oprostiti krive postupke i ono što te povrijedilo – razmisli. Izreci ime supružnika i izgovori: „U Isusovo Ime, opraštam ti „izreci ono što ti je došlo u misli”.)

Odričem se u Isusovo ime svake posljedice svog nepraštanja, svake tuge, boli, jada, krivih osjećaja i svih rana i molim te, Isuse, iscijeli me snagom ove Misne žrtve.

(Izreci Isusu sve osjećaje koji te prate zbog rana koje ti je nanio supružnik, predaj to Isusu, zamoli ga da te po ovoj Misi iscijeli, oslobodi)

Neka se u Isusovo ime, njegovom krvlju i snagom ove Svete Mise slomi svaki duhovni ili duševni pečat koji me veže!

U Isusovo ime prihvaćam svoje oslobođenje i iscjeljenje koje mi daješ po ovoj Svetoj Misi!

Slavim te i zahvaljujem ti, moj Spasitelju! Ispuni moje srce i biće svojim Duhom, sve praznine koje su nastale Tvojim oslobođenjem, Isuse, i po mome praštanju mojim bližnjima.

Dragi Isuse, predajem ti sada srce moga supružnika!

Hvala ti što si nas spojio, što imamo život po tebi. Dotakni njegovo srce, izranjeno, opterećeno, grešno, slabo.

Molim te, Isuse, nadoknadi svojom ljubavlju i iscijeli u supružniku svaku ranu koju sam mu ja nanio svojim krivim postupcima, svojim osuđivanjem!

Kajem se za to, Isuse, oprosti mi! Daj da mi i supružnik može oprostiti!

Otkupi ga i oslobodi Isuse, snagom ove Mise Žrtve, od osjećaja krivnje i manje vrijednosti, otkupi ga od strahova i tjeskoba.

Otkupi ga od situacija u kojima se nije osjećao prihvaćeno, zaštićeno, ljubljeno i poštovano.

Molim te, Gospodine, da ga otkupiš od grijeha koje je počinio mišlju, riječima, djelima i propustom.

Molim te da ga svojim Duhom prosvijetliš kako bi spoznao stvarne namisli svojeg srca i kako bi se iskreno pokajao i primio tvoje oproštenje, iscjeljenje i oslobođenje.

Otkupi ga, Isuse, od razočaranja samim sobom, otkupi ga od bilo čega što mu uzrokuje da se smatra manje voljenim od tebe koji si ga stvorio iz savršene ljubavi.

Otkupi ga, Gospodine, od stavova zbog kojih te ne može prihvatiti kao ljubljenog i savršeno pravednog Boga.

Otkupi ga, Spasitelju naš, od svega onoga što ga priječi da te svim srcem pozove u svoj život kao svojeg Gospodina.

Gospodine, molim te, podari mu dar obraćenja, dar ponovnog rođenja, dar žive vjere i povjerenja u tebe.

Podari mu, Oče vječni, obilje svojeg Duha, da može rasti u mudrosti i milosti pred tobom i pred ljudima.

Gospodine, sveti Oče, iz sveg te srca molim, neka moj supružnik bude svet, neka bude na radost tebi i meni koji za supružnika sada molim.

Molim te, Isuse, za sve rane koje su mu nanijeli roditelji; uđi u srce supružnika, dotakni ga, iscijeli, oslobodi, oživi!

Krvlju Isusa Krista i snagom ove Misne Žrtve neke budu slomljene sve krive navezanosti supružnika na njegove roditelje, na bilo koga drugoga i na bilo što drugo, i stavljam Križ Isusa Krista između supružnika i svake druge duševne ili duhovne navezanosti.

Neka se po krvi Isusa Krista i snagom ove Misne Žrtve slomi i bilo kakva kriva duševna navezanost između nas kao supružnika!

Neka sve bude slomljeno krvlju Isusa Krista.

U Isusovo ime proglašavam slobodu supružnikovih misli, duha, duše i tijela; neka se sve slomi moćnim imenom Isusa Krista i snagom ove Misne Žrtve. Slava ti i hvala, Kriste.

Obnovi naš brak i našu povezanost, vapijem ti! Poruši sve što je krivo, grešno, nedostojno tebe i izgradi nove temelje našeg braka i naše obitelji!

Vapim ti, Isuse, obnovi u meni, u mome srcu, po ovoj Misnoj Žrtvi, ljubav i poštovanje za supružnika i daj mi snage, vodi me da ja prvi ustrajem i da blagoslivljam supružnika svaki dan!

Daj da ne očekujem da supružnik to učini prvi; ja želim prvi praštati, blagoslivljati, ustrajati! Dotakni srce supružnika i izlij svoju ljubav u njegovo srce, pokaži supružniku koliko je vrijedan, koliko tebi vrijedi, koliko ga voliš, koliko ga ja volim.

Hvala ti za život moga supružnika, Isuse!

Obrati ga, zapali srce supružnika svojim Duhom, dotakni ga na način na koji će te moći prihvatiti i prepoznati!

Obnovi nas, našu obitelj i daj da ti služimo, da svi živimo za tebe i s tobom! Da se naša obitelj spasi i slavi tebe čitavu vječnost!

Želim od danas postupati drugačije, napose prema supružniku (i djeci)! Pomozi mi da vidim koliko sam vrijedan i koliko tebi vrijedim, Isuse! Daj da vidim kako me ti, Oče, pozivaš da ti kažem svoj „DA“.

Podari mi mudrost da vidim kako se želiš proslaviti preko mene, da preko mene želiš blagosloviti i moju obitelj. Ispuni me Duhom Istine da vidim kako su trenutne teške okolnosti prilika da se moja obitelj i cijelo moje buduće pokoljenje posveti tebi!

Želim ti sada reći „DA“, odlučujem se za to. Daj mi snage i vodi me kroz moju odluku!

Duše Sveti, molim te i vapijem, vodi me kroz ovu Misnu Žrtvu. Pripremi moje srce i čitavo biće za primanje Istine i svih darova od Tebe.

Marijo, tvome Bezgrešnom srcu predajem i posvećujem sebe, svog supružnika, našu djecu, našu obitelj.

Neka se tvojom prisutnošću i zagovorom slomi svaka lukavost nečistoga, koji nas želi razdvojiti, uništiti, zavaditi i navesti da ne služimo tebi i tvome Sinu i tako ne baštinimo sva obećanja Očeva!

Ja i moj dom služit ćemo Jahvi! Sva naša buduća pokoljenja do konca svijeta služiti će Jahvi!

Neka pečat krvi Kristove to utvrdi u našim dušama i u svakoj duši budućih pokoljenja. Majko mila, vodi nas, zagovaraj i brani! Hvala ti, Marijo!

Isuse, odlučujem se za novi život, novo srce, novi brak, novu obitelj koja će služiti tebi. Slomi svojom Krvlju i snagom ove Misne Žrtve sve ono što to sprječava i uvedi nas u novi život! Prihvaćam tvoju volju i predajem ti se!

Vapijem ti iz dubine srca, uđi, Gospodine, u moju dušu i dušu moga supružnika i budi izvorom žive vode u nama, vode koja teče u vječnost.

Uđi, žrtvovani Jaganjče, u moju dušu i dušu moga supružnika, operi nas svojom krvlju i makni iz naših duša sve ono što nas čini nedostojnom tebe.

Uđi, Gospodine, u moju dušu i dušu moga supružnika jer te trebamo, jer bez tebe naš život nema smisla.

Uđi, Gospodine, u moju dušu i dušu moga supružnika, kao spasitelj i otkupitelj.

Uđi, Isuse, ozdravi moju dušu i dušu moga supružnika, učini naša srca svojim kraljevskim prijestoljem i nauči nas ljubiti onako kako si nas ti ljubio.

Isuse, molim te svim srcem, uđi u moju dušu i dušu moga supružnika, otkupi nas, oslobodi, iscijeli; budi naš mir i naša vječna radost.

Hvalim te, moj Bože, slavim te i blagoslivljam.

Klanjam ti se i zahvaljujem ti zbog tvoje velike dobrote.

Jer ti si jedini svet.

Ti si jedini Gospodin.

Ti si jedini Svevišnji, Isuse Kriste.

Sa Svetim Duhom, u slavi Boga Oca.

Amen.

(Zahvaljuj i moli Duha Svetoga da te vodi kroz Svetu Misu)

————–

O ostalim našim programima i događajima kojima nastojimo biti podrška i pomoć vašim brakovima, obiteljima, vezama možeš se informirati ovdje.

Najčitanije

Na vrh