Svjedočanstva

PRIČA DRAGOVOLJCA DOMOVINSKOG RATA

Živio sam bez Boga – sada idem na misu, molim, čitam Sveto pismo Duhovne obnove i molitveni susreti vratili su ga k Bogu

Živio sam bez Boga – sada idem na misu, molim, čitam Sveto pismo

Imam 48 godina. Dragovoljac sam Domovinskoga rata. Nisam kršten kao dijete, nego 1994. g., kad sam sâm, Bogu hvala, otišao u Crkvu i krstio se. Nisu mi roditelji bili komunisti niti u partiji a zašto nisu krstili mene i brata – ne znam.


Bio sam psovač, nisam opraštao, samozadovoljavao sam se, čitao sam pornografske časopise, gledao takve filmove, čitao horoskop, brao djeteline s četiri lista, i vjerovao da to i, npr. potkova, dimnjačar, donose sreću. U ratu sam pio. Mrzio sam, nisam poštovao oca i majku, nisam čitao Sveto pismo. Grijeh za grijehom. Sačuvaj, Bože. No hvala Bogu na duhovnoj obnovi kojoj sam prisustvovao 2013. godine, koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac. Isplakao sam se kao dijete nakon što sam shvatio da sam živio bez Boga, bez našega Gospodina Isusa. Ne mogu vratiti vrijeme, ali tolike godine bez svete mise, bez molitve, bez čitanja Biblije, bez ispovijedi, ne primjećujući ljude u potrebi… Sramota. Tolike psovke, svaka druga riječ…

Nakon te duhovne obnove krenuo sam na svetu misu, počeo moliti i čitam Sveto pismo.

2014. godine sam prvi put prisustvovao susretu koji u Osijeku održavaju „Kristofori“. (Iz Osijeka sam.) Tražio sam Krista sve više i više. Od 2016. g. počeo sam redovitije dolaziti na susrete sa sinom. Upijao sam svaku riječ. Dolazio sam i 2017. i 2018.

Sjećam se kako sam jedno vrijeme bio zapostavio svetu misu. Tada sam – bio je to svibanj 2018. – došao na susret a Josip je upravo onda predavanje započeo riječima: Hvaljen Isus i Marija. Vjerujem da ste danas bili na misi jer ako niste, bolje bi bilo da niste došli, trebali ste otići na misu. Rekao je otprilike tako a mene kao da je grom pogodio. Na susretu koji se je održao sljedećeg mjeseca, u lipnju, Josip je za vrijeme molitve, dok smo imali sklopljene oči, rekao neka onaj tko hoće darove Duha Svetoga i tko želi služiti Bogu, u sebi kaže: „Hoću“. Rekao sam u sebi: „Hoću“. Slava ti, Isuse, i hvala ti na Duhu Svetom. Sada i na najmanji grijeh čujem glas koji me ispravlja. Kad ne reagiram dobro, jasno čujem: Ja ne bih tako reagirao, Ja bih bio ponizan. U razgovoru s ljudima dolaze mi citati iz Svetog pisma…

Hvala Nebeskom Ocu što se smilovao meni grešniku i pozvao me k sebi i hvala Mu i slava Mu ja nisam vjerovao u sebe, ali On je vjerovao u mene.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh