Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim današnji dan iskoristiti za blagoslivljanje našeg braka, svoga supružnika, želim djelovati u skladu s Tvojom Riječi Oče

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim današnji dan iskoristiti za blagoslivljanje našeg braka, svoga supružnika, želim djelovati u skladu s Tvojom Riječi Oče. Možda mislim da to nema smisla, možda mislim da moj supružnik to ne zaslužuje, možda smo upravo u teškom razdoblju i nemam snage, ni volje, ni odvažnosti ni vjere. Možda sam emocionalno ispražnjen/a, pogled na brak više nije ni blizu radostan kao nekad, većina toga mi izgleda crno, kao da nema gotovo ništa pozitivnoga. Izranjen/a sam u svakom pogledu! Pitam se, pitam tebe Isuse, što da radim, ne mogu, preteško je! A možda više ništa ni ne pitam. Znam samo da ne mogu, da trebam pomoć, doslovno silu koja će me izvući iz svega ovoga. A tvoja mi riječ kaže: “Dosta ti je milost moja, jer se SILA u slabosti usavršava.” (2 Kor 12,9) Želiš mi reći Isuse da si mi sada ustvari najbliže i da je upravo ovo idealan trenutak kada mogu zazvati tvoju milost, kada se mogu odlučiti za blagoslov, a ne prepuštanje slabosti koja me zarobljava i krade mi sreću obiteljskog života.

Zazivam vodstvo Duha Svetoga na sebe i napose supružnika

Pa zar sam toliko slijep/a? Odlučujem se Isuse i kažem, molim, vapijem: „Otvori mi oči Isuse i iscijeli moj pogled prema supružniku! Ti najbolje znaš što mi je ovoga trena na srcu, znaš sve moje bijede, slabosti, rane, sebičnost, oholost, svaku ružnu riječ supružnika koja me silno izranila, svako ne iskazivanje ljubavi i poštovanja, sve ono što me drži „svezanog/u“ da se mogu podići, da mogu voljeti, ljubiti, poštovati, biti ustrajan/a, blag/a, da mogu biti milosrdan/a. Podigni me Isuse, želim ti vjerovati i želim osjetiti tvoje prisustvo ovog trena u mojim slabostima, jadima, ranama,, nesigurnosti, osuđivanju, neopraštanju, krivom pogledu prema supružniku i braku. Oče, neka dođe tvoje Kraljevstvo u moj brak, neka Isus postane Kralj i Spasitelj izgubljenih i porušenih trenutka u našem braku. Čvrsto to odlučujem, želim i zazivam vodstvo Duha Svetoga na sebe i napose supružnika.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Trenuci povreda, slabosti, tuge nas često paraliziraju za odnos prema Kristu i supružniku. Sjetimo se uvijek Božjih Riječi, ne dajmo da nas sotona prevari i odlučimo se doći k Njemu: „Kad sam slab/a, onda sam jak/a!“ (2 Kor 12,10)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh