Aktualnosti

Udruga Zdenac obilježila 20 godina djelovanja u misijama diljem svijeta, i predstavila novi projekt – gradnju vrtića u Dugom Selu U 20 godina 10 365 djece dobilo je priliku za školovanje. Bogu hvala! A u novi projekt Zdenca, izgradnju vrtića u Dugom Selu, možemo se uključiti na puno načina: molitvom i postom, promidžbom, donacijom u naravi i novčano

Iliana Gomez iz Venezuele i sestra Ljilja Lončar

Udruga Zdenac svečanom proslavom u Splitu uz brojne okupljene volontere, podržavatelje i prijatelje ovog mjeseca obilježila je 20 godina pomaganja siromašnim obiteljima, posebice samohranim majkama, djeci, mladima i starcima u Tanzaniji, na Kubi i u Venezueli, kao i u Hrvatskoj. Svojim aktivnostima Zdenac korisnicima pomaže materijalnim potrepštinama, a kroz projekt kumstava omogućuju cjeloviti odgoj; osnovno školovanje kao i ono akademsko, za nadarene studente.

Kako je bilo na proslavi pogledajte u nastavku.

Promjenama i okretanjima prema punini života svjedočimo svakodnevno

Udruga Zdenac svečanom proslavom u Splitu uz brojne okupljene volontere, podržavatelje i prijatelje obilježila je 20 godina pomaganja siromašnim obiteljima, posebice samohranim majkama, djeci, mladima i starcima u Tanzaniji, na Kubi i u Venezueli, kao i u Hrvatskoj. Svojim aktivnostima Zdenac korisnicima pomaže materijalnim potrepštinama, a kroz projekt kumstava omogućuju cjeloviti odgoj; osnovno školovanje kao i ono akademsko, za nadarene studente.

Osnivačica Zdenca, s. Ljilja Lončar okupljene je pozdravila i nadahnula.

U ovih 20 godina ugrađeni su dani i godine rada, radosti, pokušaja i doprinosa svake vrste. Svatko na svoj način prema svojim mogućnostima s puno vjere i srca, vođeni zajedničkom vizijom boljeg života za najpotrebnije iz ljubavi prema zajedničkom nebeskom Ocu. Čvrsto vjerujemo već više od 20 godina kako ulaganjem u odgoj djece u mlade obitelji, ulažemo u njihove duše za vječni život i duše njihovih potomaka i svih koji će na njihovo svjedočenje povjerovati. Promjenama i okretanjima prema punini života svjedočimo svakodnevno. Upravo zato, ohrabreni i napunjeni na Zdencu milosrđa idemo naprijed u nove godine koje su pred nama.

Zdenac provodi aktivnosti kroz koje djeca i mladi pod stručnim vodstvom otkrivaju i razvijaju svoje talente i tako rastu u samopouzdanju i originalnosti svojega JA

Zdenac provodi aktivnosti kroz koje djeca i mladi pod stručnim vodstvom otkrivaju i razvijaju svoje talente i tako rastu u samopouzdanju i originalnosti svojega JA. Ali ono najvažnije, pružajući svakom pojedincu podršku, ljubav, razumijevanje i duhovno vodstvo. Zdenac je do danas pomogao 10 365 djece u školovanju, pružajući na taj način njima i njihovim obiteljima mogućnost za bolji život. A oni će uzvratiti svojim znanjima, vještinama i talentima i graditi pravednije društvo u kojem će, između ostalog, i žene imati mjesto koje im po dostojanstvu pripada.

Svojim prisustvom na ovoj proslavi, Iliana del Valle Gomez iz Venezuele i Anna Ngwale iz Tanzanije, posvjedočile su o važnosti Zdenca u njihovim životima, kao i u životima mnogih njihovim zemljaka.

Lijepa prilika je za uključiti se u ovaj projekt izgradnje, sada vrtića u Dugom Selu s kojim smo već u izgradnji. Na puno načina moguće se uključiti: molitvom i postom, promidžbom, donacijom u naravi i novčano

Novi projekt Zdenca je gradnja vrtića u Dugom Selu, gdje je ujedno i sjedište ove udruge. Projekt i planove predstavila je s. Ljilja Lončar:

Započeli smo novo poglavlje djelovanja u Zdencu. Gradimo vrtić koji će uz redovni program provoditi odgoj u solidarnosti uključujući u redovne aktivnosti užu i širu obitelj. Integrirajući se u svoju lokalnu zajednicu kao nositelji dobrih promjena, od izoliranog i nepoznatog susjedstva izgrađuju zajednicu aktivnih prijatelja brinući se za osamljene i bolesne. Vizija je otvarati ovakve vrtiće na mnogim mjestima po Hrvatskoj, BiH i misijama. Ovaj projekt povjerili smo zagovoru i brizi sv. Josipa. Lijepa prilika je za uključiti se u ovaj projekt izgradnje, sada vrtića u Dugom Selu s kojim smo već u izgradnji. Na puno načina moguće se uključiti: molitvom i postom, promidžbom, donacijom u naravi i novčano.

Za Udrugu Zdenac: Jana Radeljak, Bagadodo

Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh