Osobni razvoj

TRI KONKRETNA KORAKA

Zabrinutost je grijeh koji nam ‘obećanu zemlju’ čini nedostupnom. Pobijedi ga! Pobijedi zabrinutost i ojačaj vjeru redovito čineći ove tri 'vježbe'!

Zabrinutost je grijeh koji nam „obećanu zemlju” čini nedostupnom. Pobijedi ga!

Foto: Shutterstock

Kako se boriti protiv zabrinutosti

Duh je zabrinutosti protivan pouzdanju u Oca. On je povezan s bezvjerjem koje se bezuvjetno mora svladati, jer nam čini nedostupnom „obećanu zemlju” sa svim bogatstvima i blagodatima što nas tamo čekaju. Ako ti takvo pouzdanje u vjeri teško pada, počni činiti sljedeće:

  1. Izgovaraj tko je Otac i kako će on pomoći – i duh zabrinutosti bit će ušutkan. Jer duh pouzdanja nosi u sebi veću snagu od duha zabrinutosti koji je odozdo. Vjeruj Njegovim riječima: „svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas!” (1 Pt 5,7).
  2. Načini od svih svojih briga molitve tako što ćeš ih iznijeti pred Oca – na poziv apostola Pavla: „ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti! I mir će Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu” (Fil 4,6-7).
  3. Postupaj i po savjetu u borbi protiv grijeha zabrinutosti, koji nam daje Isus: „Najprije tražite kraljevstvo Božje…” (Mt 6,33). Živi u sadašnjem vremenu – što ti ga Gospodin daruje kao vrijeme milosti – posve za Njegovo kraljevstvo, za Njegove želje. Zauzimaj se za to svim svojim srcem, uzmi svoje vrijeme, kako bi za to molio i preklinjao. Uzmi svoj novac da i njega uložiš u to – i doživjet ćeš, kako ti je Bog obećao, da će On već sada, a zatim u budućnosti – kad bude možda nevolja zakucala na vrata – ostvariti svoje riječi: „Sve će ti se ostalo pridodati”.

Tko se brine za Isusovu stvar, zalaže se za nju i sve za nju žrtvuje, taj će osjetiti kako je Gospodin tu za njega. U nevoljama će vremena doživjeti Božja čudesa i Očevu skrb i na čudesne će načine dobivati pomoć za tijelo, dušu i duh. Božja je riječ DA i AMEN. Zato postupaj po Njegovim riječima i On će ti pomoći. Duh zabrinutosti mora nestati pri zazivanju imena Boga – Oca i našeg Gospodina Isusa Krista. Tako ćemo postati znakom za svemoć i dobrotu Boga koga upravo u nevoljama našeg doba slavimo kao ljudi koji su utješeni i zaštićeni, jer su u Njemu umirili sve svoje brige.

Ulomak iz knjige „Tako se postaje drukčijim” autorice majke Basilee Schlink.

Izdavač: Karitativni fond UPT Đakovo” (Narudžbe na adresu: Knjižnica U PRAVI TRENUTAK, 31 400 Đakovo, p.p 51; Tel/fax: 031/811-774)

Autor: m. Basilea Schlink

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh