Zanimljivosti

MILOSRĐE NA DJELU

VIDEO Svećenik otvorio vrata crkve psima lutalicama kako bi ih župljani upoznali i udomili Briga za životinje je također velika gesta ljubavi prema Bogu, istaknuo je otac Paulo

Foto: Facebook, PadreJoao Paulo Araujo Gomes 

 

Otac João Paulo de Araujo Gomes iz Brazila, iz župe svete Ane u Gravati, postao je poznat širom svijeta nakon što se društvenim mrežama proširila fotografija gdje predvodi Svetu misu, a pod nogama mu sjedi pas.

Otac Paulo, naime, otvorio je vrata crkve psima lutalicama kako bi ih župljani upoznali i dali im novi dom. Problem pasa lutalica u njihovom gradu je ogroman, a otac Paulo želio se ovim priključiti akciji spašavanja pasa s ulice. Tako otac João Paulo svake nedjelje brine i da psi imaju svoje mjesto – mjesto na kojem ih može vidjeti sva zajednica.

To je mala akcija, ali je napravila veliku razliku za zaboravljene pse Gravate.

„Kad sam 2013. godine došao na župu, neki volonteri su mi došli prodavajući kolačiće kako bi pomogli projektu sa životinjama lutalicama”, rekao je Gomes za The Dodo. „Dopustio sam im reklamiranje tijekom nedjeljne mise i tada i sam počeo sudjelovati u projektima ove nevladine organizacije.”

Otac je i sam udomio dva psa, a ispred crkve, uz pomoć donacija i volontera, uvijek je zdjelica s hranom za nekog psa.

„Briga za životinje i prirodu u cjelini velika je gesta ljubavi prema Bogu, čovječanstvu i planeti”, rekao je.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh