Vijesti

SAKRAMENTI KRŠĆANSKE INICIJACIJE

‘Božje milosrđe nam je uvijek nadohvat ruke’: Sa 104 godine primio krštenje, pričest i potvrdu Vremešni Brazilac otkrio je kako je kršten kod kuće ali nikad u crkvi jer „tada nije postojala mjesna crkva"

Foto: Contato1034, Pixabay

Foto: Contato1034, Pixabay

U dobi od 104 godine Brazilac José Lourenço da Silva 17. lipnja primio je sakramente kršćanske inicijacije — krštenje, pričest i potvrdu, prenosi HKM.

Nije jasno je li prije valjano primio krštenje. Prije obreda ovaj 104-godišnjak pripremao se mjesec dana. Učio je kako bi mogao razumjeti značenje i vrijednost svakog sakramenta koji će primiti. Vremešni Brazilac otkrio je kako je kršten kod kuće ali nikad u crkvi jer „tada nije postojala mjesna crkva”.

Kršten je uvjetno, budući da nije bilo jasno je li već prije primio valjano krštenje. Obred kršćanske inicijacije predvodio je velečasni Antonio Murilo Macedo da Luz, pastoralni suradnik Biskupijskog svetišta svetog Josipa u mjestu Alto Piquiri.

„U dobi od 104 godine, lucidan i čvrstom odlukom, José Lourenço da Silva je rekao „da” Kristu i primio sakramente krštenja, euharistije i potvrde. Ovo je svjedočanstvo da nam je Božje milosrđe uvijek nadohvat ruke”, navodi se u Facebook objavi svetišta.

Inače, Crkva u ovakvim slučajevima kada nije moguće provjeriti valjanost navoda može jedino „uvjetno” krstiti. U slučaju da je José izvorno kršten onda ono ostaje savršeno valjano. A ako nije prije bio valjano kršten to je sada napravljeno.

Lijepa je to vijest koja nas podsjeća na Poslanicu Filipljanima 4,10:

„Uvelike se obradovah u Gospodinu što ste napokon procvali te mislite na me; mislili ste i prije, ali niste imali prigode”.

Izvor: Aleteia

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh