Aktualnosti

IZDVOJENO

VIDEO Evo što je Papa mislio kada je rekao da homoseksualne osobe trebaju biti dijelom obitelji Laudato televizija objavila je dio iz intervjua pape Franje s novinarkom Valentinom Alazraki, u kojem je Papa objasnio što misli pod tim da homoseksualne osobe trebaju biti dijelom obitelji

VIDEO Evo što je Papa mislio kada je rekao da homoseksualne osobe trebaju biti dijelom obitelji

Foto: Shutterstock


 

U jednom isječku dokumentarnog filma „Francesco“ raspravljalo se je o pastoralu pape Franje o katolicima koji se identificiraju kao LGBT, i papa je dao dva komentara. Prvo je rekao da „Homoseksualci imaju pravo biti dijelom obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj. Nitko ne smije biti izbačen, niti zbog toga biti unesrećen.” Iako nije detaljno objasnio značenje tih primjedbi u videu, papa Franjo je i ranije izjavljivao da roditelji i rodbina ne bi trebali tjerati ili kloniti se onih u svojim obiteljima koji se deklariraju kao pripadnici LGBT zajednice. Čini se da je to smisao u kojem je papa govorio o pravu ljudi da budu dio obitelji i da je imaju, prenosi HKM što piše Catholic News Agency.

Papa je o tome govorio ranije u intervjuu s novinarkom Valentinom Alazraki, a evo što je zapravo rekao:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh