Duhovnost

VRIJEME PROČIŠĆENJA I MILOSTI

VIDEO Egzorcist o. Ripperger: ‘Živimo u izvanrednim vremenima, a postat će još i gore.’ Kako se pripremiti? „Moramo težiti za svetošću. U suprotnom će nas situacija slomiti i činit ćemo kompromise i stvari koje inače ne bismo činili.“ (O. Ripperger)

VIDEO Egzorcist o. Ripperger: 'Živimo u izvanrednim vremenima, a postat će još i gore.' Kako se pripremiti?

Foto: Shutterstock

 

U prvom dijelu predavanja o. Ripperger govorio je o stanju u Crkvi i svijetu, njihovoj uskoj povezanosti, kao i dužnostima Crkve i njezinih članova… (ovdje)

„Prije četiri godine spomenuo sam kako je važno učiniti prirodnu i natprirodnu pripremu; prirodna priprema znači da trebamo biti razboriti. Ljudi kažu: ‘Trebamo li spremati hranu?’ Ionako trebate imati u zalihi nešto hrane, ovisi o mogućnostima; obično kažu za godinu dana. (…)

Također se treba i natprirodno pripremiti, što uključuje rast u svetosti i uklanjanje nedostataka. Ne živimo u vremenu u kojem duhovna osrednjost pruža sigurnost. Nikada ne pruža sigurnost. Moramo težiti za svetošću. U suprotnom će nas situacija slomiti i činit ćemo kompromise i stvari koje inače ne bismo činili. Živimo u izvanrednim vremenima, a postat će još i gore, i to zahtjeva izvanredan duhovni život kako bismo se nosili s tim. (…)

U konačnici, znamo da je Gospodin odabrao Gospu da riješi trenutnu krizu.“

Što to zapravo znači te kako se pripremiti za nadolazeća vremena, poslušajte u predavanju o. Rippergera:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh