Duhovnost

DUŽNOSTI CRKVE

Egzorcist o. Ripperger: Činjenica je da je svijet poludio; do kraja ovoga predavanja vidjet ćete da problem leži u Crkvi… Poslušajte izvrsno predavanja o. Rippergera o stanju u Crkvi i svijetu, njihovoj uskoj povezanosti, kao i dužnostima Crkve i njezinih članova…

Egzorcist o. Ripperger: Činjenica je da je svijet poludio; do kraja ovoga predavanja vidjet ćete da problem leži u Crkvi...

Foto: Shutterstock

 

„Postoji ideja da svijet utječe na Crkvu. Iskreno, mislim da je to promatranje situacije s krive strane. U stvari, to pokazuje nerazumijevanje toga kako Crkva utječe na svijet. Trenutno se čini kao da je Crkva nebitna. Čini se da ništa od onoga što radi i govori nema nikakav utjecaj. Štoviše, izgleda kao da ide u korak sa svime što se danas događa u svijetu.

No ako zaista pogledate, to zapravo nije tako. Istina, u nekoj mjeri svijet utječe na Crkvu. Međutim, nije istina da je to prevladavajuća dinamika. Postoje određena načela koja moramo proći prije nego počnemo govoriti o utjecaju Crkve na svijet.

Činjenica je da je svijet poludio; do kraja ovoga predavanja vidjet ćete da problem leži u Crkvi.“ (O. Ripperger)

Cijelo predavanje poslušajte ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh