Duhovnost

PAKAO ZNAČI NE ŽELJETI BOŽJU LJUBAV

U pakao ide samo onaj koji Bogu kaže: ‘Ne trebam te, sam ću se snaći’ Prema papi Franji to je mjesto plod osobnog izbora svake osobe koja se svojevoljno odluči udaljiti od Gospodina.

U pakao ide samo onaj koji Bogu kaže: 'Ne trebam te, sam ću se snaći'

Foto: Shutterstock

 

Bergoglio, zapravo, kaže: „U pakao te ne šalju: ideš tamo jer ti odabireš biti tamo. Pakao je želja da se udaljim od Boga jer ne želim Božju ljubav. To je pakao. U pakao ide samo onaj koji Bogu kaže: ‘Ne trebam te, sam ću se snaći’, kao što je učinio đavao za kojeg jedino možemo biti sigurni da je u paklu.“  Nije slučajno da Franjo tvrdi kako je siguran samo u nazočnost demona na tom mjestu: u nekoliko je navrata Papa, zapravo, izjavio da će zahvaljujući neizmjernom Božjem milosrđu koje svima oprašta, samo malobrojne duše stvarno završiti u paklu.

Točno je, također, da On ne može učiniti ništa ako Mu se ne otvori srce

„Ne znamo“, rekao je Papa, „postoje neki, a među njima su i mnoge povijesne ličnosti, koji su sve do kraja ostali zatvoreni za Božju ljubav. Ali nikad to ne možemo znati jer je Bog bolesno milosrdan. Točno je, također, da On ne može učiniti ništa ako Mu se ne otvori srce. Ako je netko u životu uzeo ‘cjepivo’ protiv Božanskog milosrđa, gotovo je.“

Iz knjige „Moje ime je Sotona. Zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“ autora Fabija Marchesea Ragone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh