Duhovnost

DAVID WILKERSON

Možeš li reći da postupaš poput Isusa? Budimo pažljivi i ne dopustimo svom srcu da postane bezosjećajno i tvrdo na potrebe onih oko nas

Podrška, dvije osobe sjede

Foto: Chay_Tee, Shutterstock

 

Većina kršćana koji danas žive voljeli bi misliti da su, poput Isusa, „pokrenuti sažaljenjem”. Tijekom svog boravka na zemlji, Isus je bio utjelovljenje Božjeg sažaljenja. Pismo često kaže da se Krist „sažalio” nad trpljenjem ljudi. A ako je to bio slučaj u prvom stoljeću, kakva velika žalost mora biti u srcu našega Gospodina sada.

Biblija nam kaže: „Njegova smilovanja ne prestaju” (Tuž 3,22). „No ti si, Gospode Bože, milosrdan i blag, spor na srdžbu – sama ljubav i vjernost” (Ps 86,15).

Sažaljenje je više od pukog smilovanja ili suosjećanja; ono je više od biti ganut do suza ili raspirenih emocija. I ono je više od govorenja o zlu iza užasnih zločina. Sažaljenje znači suosjećanje i milosrđe zajedno, sa željom pomoći promijeniti stvari. Istinski osjećaji sažaljenja nas pokreću da nešto učinimo.

To je primjer sažaljenja!

To je ilustrirano sažaljenjem koje je Isus pokazao u evanđeljima. U jednoj točki on se povukao u pustinju da moli. Kad je mnoštvo otkrilo gdje je, slijedili su ga i u očaju donijeli svoje hrome, slijepe, umiruće i opsjednute demonima. I što je Isus učinio? Biblija nam kaže: „On, kad iziđe iz lađice, vidje silan narod i sažali se nad njim te mu ozdravi bolesnike” (Mt 14,14). To je primjer sažaljenja!

Da je Isus bio sputan našim modernim razmišljanjem, mogao je skupiti svoje učenike da održe sastanak vijeća ili pokušati analizirati probleme. Ili je mogao reći: „Umoran sam i moram razgovarati s Ocem. Osjećam vašu bol pa ćemo učenici i ja moliti za vas. Idite sad u miru!”

Ali Isus je učinio više od riječi. Njegovi osjećaji suosjećanja i samilosti pokrenuli su ga u akciju. Rekao je: „Učinit ću sve što mogu da bude drukčije”.

Budimo pažljivi i ne dopustimo svom srcu da postane bezosjećajno i tvrdo na potrebe onih oko nas.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh