Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

U Isusovo Ime odričem se danas svakog straha koji je svezao mene, moga supružnika i naš brak

RAZMATRANJE I MOLITVA

Samo ti znaš Gospodine koliko često osjećam strah, muku, koliko se bojim. Mnogo je toga što me opterećuje i uzdam se u tebe, ali ponekad kao da je taj strah veći, kao da me paralizira. Bojim se često jer ni sam/a ne znam kako postupiti u braku u određenim situacijama, strah me i onda pogriješim, reagiram krivo. Strah me da ne povrijedim supružnika, pa baš ponekad napravim nešto čime ga povrijedim. Strah me da mene ne povrijedi suprug/a, pa me i to paralizira. Strah me ponekad i za našu obitelj, financije, školovanje djece, mnogo je toga što povremeno ili često jednostavno stvara strah u meni i onda tražim i supruga/u da me podrži, pomogne, pa ne uspije, pa se onda još više bojim, razljutim, prečesto zaključim kako mu/joj nije stalo.

I zato ovoga trena kažem Isuse da ne mogu sam/a, da se ne snalazim

Onda još više navaljujem iz toga straha, ne mogu stati, bojim se, ljut/a sam, pa napravim još gore, suprug/a se zatvori u sebe i bojim se da to sve ne mogu riješiti, da je ponekad sve to preteško. I zato ovoga trena kažem Isuse da ne mogu sam/a, da se ne snalazim i vidim da prečesto idem bez vodstva tvoga Duha. Božja Riječ mi kaže: „Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.“ (2 Tim 1,7) Želim ustrajati do kraja, želim postati i biti borac za svoj brak i svoju obitelj. U Isusovo Ime odričem se danas svakog straha koji je svezao mene, moga supružnika i naš brak. Ne, ne prihvaćam strah, već zazivam Duha Svetoga ovoga trena, otvaram svoje srce, zazivam Duha snage, ljubavi i razbora. Vapijem ti Duše Sveti da me vodiš u mome braku, da prihvatim i shvatim da bez tebe ne mogu brak voditi onako kako bih trebao/la, ali najviše da shvatim da bez tebe to ni ne trebam. Sve svoje strahove, boli, okrivljavanja, pritiske, depresiju, osjećaj odbačenosti, bezizlaznosti, svaku laž odbacujem te snagom i vodstvom Duha Svetoga predajem u vjeri na Križ Isusa Krista.

Hvala ti Isuse što me istina oslobađa, hvala ti što u tebi i po tebi moj brak živi i biva blagoslovljen

Predajem svaki strah, predajem i najmanji strah, prihvaćam radost, želim biti radost i dijeliti radost svome/svojoj suprugu/supruzi, želim biti ta/taj koja/i će izgrađivati svoj brak onda kada to moj/a suprug/a neće moći, želim ga/ju dovoditi pred Gospodina i do Gospodina, želim biti blagoslov u teškim trenucima. Hvala ti Isuse što me istina oslobađa, hvala ti što u tebi i po tebi moj brak živi i biva blagoslovljen, pa i u najtežim trenucima. No želim vidjeti i gledati zahvaljivati za sve radosne trenutke kojih je toliko mnogo, samo sam slijep/a i ne vidim ih, moje srce je zavarano strahom, tugom, nerazumijevanjem. Ali, prihvaćam i čeznem za slobodom tvojom prisutnošću i tvojom snagom Isuse. Trebam te, ne mogu bez tebe, moj brak ne može bez tebe, dođi i vodi nas! Molim te iz dubine svoga srca!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Strah je dobra emocija, ukoliko znademo što nam želi reći i na što nas upozorava, no ukoliko nas preuzima i odvodi u osjećaj bespomoćnosti, bijesa i tuge, onda nas strah preuzima i vodi naš život, naše postupke, iako smo uvjereni da su ti postupci opravdani i ispravni, često. To nije tako, zato je bitno spoznati istinu, istinu da smo stvoreni na sliku Božju i da nam je On udahnuo Duh snage, ljubavi i razbora i daje nam i mnoge druge darove. Gdje sam ja, što mene upravlja, što upravlja moga supružnika, naš brak? Sagledaj iskreno i duboko i predaj Isusu svaki strah.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh