Preporučamo

KONAČNO U PRODAJI

Treba li mi ova knjiga? 5 minuta za brak i obitelj Ova knjiga dat će ti smjernice za svaki dan: kuda ići i kako u svome braku i obitelji ići ispravnim putem s Gospodinom

Foto: MI design

Možda se pitaš, je li ova knjiga za mene? Kako će mi pomoći i može li mi uopće pomoći u situaciji u kojoj se nalazim? Treba li mi ova knjiga? I je li to još samo jedna knjiga u nizu svakodnevnih razmatranja?

Možda si na početku braka, možda si u braku duže vrijeme… Možda nemaš nekih velikih poteškoća u odnosu sa supružnikom, ali imaš određena pitanja i nejasnoće. Možda imaš ogromnih problema u braku i imaš puno pitanja i nejasnoća. Možda si pred razvodom i situacija ti je uistinu i više nego teška. Možda je supružnik otišao od tebe…

Gdje god se nalaziš ovog trena, ova knjiga bit će ti ogromna pomoć: u izgradnji braka, obitelji, a prije svega u izgradnji tebe i tvog odnosa s Gospodinom i pomoć u izgradnji spoznaje koliko te Bog ljubi i zašto si baš u ovoj obitelji i zašto je baš ova osoba tvoj supružnik. Ova knjiga silno će ti pomoći da Gospodinu dopustiš da te uvede u Istinu, koja će te osloboditi. Da dopustiš Isusu da te iscijeli; da iscijeli tvoje rane iz prošlosti i one koje su nastale u braku, da te dotakne ondje gdje ti je potrebno, da te promijeni, a samim time da promijeni i tvoj brak.

Knjiga je prvenstveno koncipirana u obliku razmatranja, molitava i uputa za svaki dan u godini

Ova knjiga dat će ti smjernice za svaki dan: kuda ići i kako u svome braku i obitelji ići ispravnim putem s Gospodinom. Dat će ti mnoge alate, „oružje“ za borbu, vodit će te, hrabriti, podizati kad padneš. Dat će ti odgovore na pitanja: Zašto moj suprug ponekad reagira onako kako reagira? Zašto ja ponekad reagiram onako kako reagiram, i kako postupiti, kako krenuti dalje, kako izaći iz određenih situacija?

Knjiga je prvenstveno koncipirana u obliku razmatranja, molitava i uputa za svaki dan u godini, no itekako ju možeš čitati po temi koja ti je u određenom trenutku potrebna.

Prečesto dopuštamo svijetu da određuje naše stavove i narušava sklad našeg braka. Često slušamo savjete koji nam (ti) govore da smo možda previše različiti, da nismo jedno za drugo, da smo pogriješili, da je možda bolje da se rastanemo. Jesam li „osuđena“ na „propast“ ako moj suprug nije u određenim trenucima onakav kakav ja mislim da bi trebao biti? Jesam li žrtva i moram li patiti, živjeti u tuzi? Ne, ne trebam biti žrtva niti potpasti pod taj mentalitet, mentalitet žrtve; ne trebam se odreći svoga prava u braku. Upravo suprotno, na raspolaganju mi je sve pravo, Bog mi je to dao. Bog želi da budemo sveti, no čiji glas slušam? Jesam li sigurna da sam u istini? Što je Božja volja za moj brak i zašto se u braku događaju neke stvari?

Što mi vrijedi ako „druga strana“ ne želi? Ili: Zašto moram ja, zašto ne bi „druga strana“?

Možda razmišljaš ovako: Što mi vrijedi ako „druga strana“ ne želi? Ili: Zašto moram ja, zašto ne bi „druga strana“? Upravo tu leži jedna od najvećih varki najvećeg neprijatelja našeg braka i našeg života. Ova knjiga otkrit će ti da Gospodin zove baš tebe, da treba baš tebe, i da si baš ti, ako to želiš, kanal putem kojeg se tvoj brak i obitelj može obnoviti ili spasiti. Želiš li to?

Još se dvoumiš? Potičemo te da pročitaš samo neka od svjedočanstava, odmah na početku knjige. To su iskustva onih koji su bili aktivni u svakodnevnim razmatranjima, neovisno o tome što supružnik možda i nije bio zainteresiran. Vidjet ćeš što je njima Gospodin učinio u životu, u braku, obitelji i koliko im je sve to značilo i pomoglo. Također, uz spoznaju određenih „alata“ i njihovu primjenu, na koncu je i supružnik bio dotaknut, počeo se mijenjati, raditi na sebi, na braku.

U uvodu pod naslovom „’Oružje’ borbe za brak i obitelj“ možeš pročitati kolika se borba odvija za naš brak, a da je prečesto nismo ni svjesni. U „Dodatnim prijedlozima uz svakodnevne poticaje i molitve“ upoznaj se sa smjernicama koje ti nudimo kao pomoć u braku i obitelji. Također, u predgovoru o knjizi možeš pročitati što o našoj misiji kaže dr. sc. otac Antonio-Mario Čirko, OCD.

Odlučili smo da tekst knjige bude u ženskom rodu zato što je poticaj da se ova knjiga tiska u daleko većem broju došao od „nježnijeg spola“ a one nas također u većem broju prate i na našim društvenim mrežama (više o nama možeš saznati na kraju ove knjige). Kao što je naš dragi prijatelj rekao: „Većina knjiga pisana je tako da se žene moraju prilagođavati muškom rodu. Zašto ova knjiga ne bi bila drugačija?“ 😊

To što je knjiga pisana u ženskom rodu nikako ne znači da ju trebaju čitati samo žene – da samo one trebaju raditi na braku, da se za njega samo one trebaju boriti, da samo one trebaju raditi na sebi, dok muškarci ne trebaju ništa od toga.

Razmatranja, molitve i poticaji obuhvaćaju oba supružnika, i muškarca i ženu, i po ovoj knjizi svaki od njih može izgrađivati svoj brak, raditi na sebi, mijenjati sebe i postajati onaj „savršeni“ supružnik, ako se za to odluči. Ova će ti knjiga pokazati kolika je snaga odluke i što ona donosi, ne samo za tvoj život, supruga, brak ili obitelj već i za vječni život.

Razmisli prolazi li netko kroz teško razdoblje u braku, je li mu možda brak pred raspadom…

Zato te pozivamo da se odlučiš, da kreneš, da se boriš za svoj brak i blagoslov, možda i za spas svoje obitelji, ali prvenstveno za približavanje Bogu. On te ljubi i kroz ovu ti knjigu želi pokazati da si ljubljeno dijete Božje i želi ti dati odgovore na mnoga pitanja koja te muče. Odluči se!

Dodatni savjet! Razmisli prolazi li netko kroz teško razdoblje u braku, je li mu možda brak pred raspadom… Ili želiš dragoj osobi pokloniti ovu knjigu, da sazna ove istine i da ne upadne u krive stavove prema braku i obitelji? Jesi li svjesna da možeš nekome spasiti brak, obitelj, a možda i vječni život? Ova knjiga može postati „dragocjen biser“. Postani evangelizator, umnoži talente, podrži i nas u borbi za brakove i obitelji.

I, što kažeš? Treba li ti ova knjiga, može li biti korisna tebi ili tvojim bližnjima, prijateljima?

A mi ti dajemo obećanje da ćeš biti u našim molitvama i u Svetim Misama, jer želimo da živiš u Istini, koju je Gospodin pripremio za svakoga, pa tako i za tebe, za tvoga supruga, za vaš brak i obitelj, ali i za pokoljenja koja dolaze.

Zahvaljujemo dragom Gospodinu koji nas je potaknuo i Duhom Svetim vodio da ova knjiga nastane. Zahvaljujemo i svim dragim prijateljima koje je Gospodin stavio na naš životni put i u naše živote.

Autori

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

DOSTAVA JE BESPLATNA!

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”. 

Osnovne informacije

Naslov: 5 minuta za brak i obitelj
Autor: Ivana i Danijel Katanović
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2023.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 127
Uvez: tvrdi
Veličina knjige:  14,5 x 21  cm

Broj stranica  528

Najčitanije

Na vrh