Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Toliko vremena i snage trošimo na sukobe i dokazivanja tko je u pravu, a govorimo kako nemamo dovoljno vremena za molitvu, druženja

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, donosim ti danas svoju obitelj. Hvala ti što smo zajedno, što imamo jedni druge. Želim da ja i moja obitelj služimo tebi, Oče Sveti. No ponekad, Oče, kao da smo si neprijatelji, reagiramo bez ljubavi i poštovanja, ljutimo se jedni na druge, prigovaramo, ogovaramo, tužimo se, svađamo se, ne provodimo dovoljno vremena zajedno, ne provodimo dovoljno vremena u molitvi, televizor i mobitel su nam prečesto i previše vremena zanimacija, a bojim se ponekad i bijeg od svega. Kao da ćemo u svijetu naći utjehu, bez tebe i bez komunikacije jedni s drugima. Tako se prečesto ne razumijemo i ne znamo kako postupiti. Toliko vremena i snage trošimo na sukobe i dokazivanja tko je u pravu, a govorimo kako nemamo dovoljno vremena za molitvu, druženja i slično.

Donosim ti sada i predajem na tvoj Križ sve poteškoće, probleme, strahove, trenutne borbe, nedoumice…

Isuse, želim ti se danas, u svoje ime i u ime svoje obitelji, ispričati i reći: Žao nam je, oprosti nam, oprosti mi. Želim biti prekretnica tvojom milošću, želim biti onaj/ona koji/koja će krenuti prvi/prva. Uzdam se ovog trena u tvoje Milosrđe i zazivam ga, da ono obasja moju obitelj i skine s nas svako ogovaranje, netrpeljivost, laž, nerazumijevanje, strah, neodlučnost… Molim te, stvori nam iskreno i zahvalno srce. Donosim ti sada i predajem na tvoj Križ sve poteškoće, probleme, strahove, trenutne borbe, nedoumice, sve što nas pritišće i/ili razdjeljuje. Blagoslovi nas, Isuse, i vodi! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim razmisliti o sljedećem: kako je moguće da imam toliko snage i vremena za sukobljavanje i dokazivanje, a nemam za molitvu, mirno rješavanje problema i slično? Što mogu promijeniti?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh