Vijesti

POTRES MAGNITUDE 6,4 PO RICHTERU

ČUDO U PORTORIKU Tabernakul ostao netaknut tijekom potresa

Foto: Facebook


 

Potres koji je 7. siječnja pogodio otok Portoriko usmrtio je nekoliko ljudi, razorio otočnu infrastrukturu te je proglašeno izvanredno stanje. Potres magnitude 6,4 po Richteru bio je posljednji u nizu potresa koji su započeli 28. prosinca.

Novinari koji su se nalazili u blizini crkve Bezgrešnog začeća u Guayanili, izvjestili su da se crkva u potpunosti urušila jer je bila udaljena svega desetak kilometara od epicentra potresa.

U urušenoj crkvi, oltar se samo nagnuo prema naprijed. Tabernakul nije pao, nego je ostao visjeti u zraku držeći se za rub oštećenog oltara.

„Kao da je čekao da netko skloni euharistiju na sigurno, kako bi nastavio s razaranjem.“

Župnik Melvin Díaz i otac Orlando Rivera sa župljanima spasili su tabernakul s pohranjenom hostijom i izvukli ga netaknutog iz ruševne crkve

El Visitante iz Portorika izvijestio je da su hostije bile razasute po tabernakulu koje je pokupio otac Rivera, dok se otac Melvin pobrinuo za veliku hostiju koja se koristi za izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta.

„Vjernici su uzeli tabernakul i u procesiji krenuli preko ruševina. Vjernici s tabernakulom, otac Orlando s ciborijem i otac Melvin s velikom posvećenom Hostijom. Otišli su do župnog dvora udaljenog nekoliko koraka od crkve kako bi zaštitili Presveti sakrament sa svim dostojanstvom koje zaslužuje.“

 

Izvor: medjugorje-info.com https://www.medjugorje-info.com/hr/vijesti-iz-svijeta/cudesno-svetohraniste-ostalo-netaknuto-nakon-potresa-u-kojem-se-urusila-crkva

Tea Tišljarić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh