Duhovnost

NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

SVECI O SVETOJ MISI Primajmo Ga kao hranu duše! Živimo od Njega, da za Njega možemo živjeti Ove misli svetaca o Svetoj Misi mogu nam poslužiti kao odlična priprema naših srca za sudjelovanje u misnom slavlju

SVECI O SVETOJ MISI Primajmo Ga kao hranu duše! Živimo od Njega, da za Njega možemo živjeti

Foto: Shutterstock

 

Nema ništa veće od Euharistije. Kad bi Bog imao nešto dragocjenije, onda bi nam On to i dao.
Sv. Ivan Maria Vianney

Minute nakon svete pričesti najdragocjenije su u našem životu.
sv. Magdalena Pazzi

Anđeli okružuju svećenika i pomažu mu kad slavi Svetu Misu.
Sv. Augustin

Jednom je sv. Tereza, obuzeta zahvalnošću zbog dobrote Božje, upitala: „Što da učinim u zahvalu?” Isus joj je odgovorio: „Budi na jednoj Svetoj Misi!“

Moj Sin toliko voli one koji sudjeluju na Svetoj Misi da bi, kad bi to bilo potrebno, umro za njih onoliko puta koliko su puta prisustvovali Svetoj Misi.
Gospa blaženom Alanu

Čovjek bi trebao drhtati, svijet bi se trebao tresti, kada se pojavi Sin Božji na oltaru…

Svijet bi lakše preživio bez sunca nego bez Svete Mise.
Sv. Padre Pio

Slavlje Svete Mise ima istu vrijednost kao i Isusova smrt na križu.
Sv. Toma Akvinski

Kad bismo stvarno razumjeli Svetu Misu – umrli bismo od radosti.
Sv. Ivan Vianney

Kad se slavi Euharistija svetište je ispunjeno bezbrojnim anđelima koji se klanjaju božanskoj žrtvi na oltaru.
Sv. Ivan Zlatousti

Čovjek bi trebao drhtati, svijet bi se trebao tresti, cijelo Nebo bi trebalo biti duboko dirnuto kada se pojavi Sin Božji na oltaru u rukama svećenika.
Sv. Franjo Asiški

Ne možemo učiniti ništa veće za proslavu Boga, niti za spasenje svoje duše, od pobožnog sudjelovanja u Svetoj Misi, i to što je češće moguće

Niti jedan ljudski jezik ne može nabrojiti sve milosti koje proizlaze iz misne žrtve. Grešnik se pomiruje s Bogom; pravednik postaje bolji; grijesi se brišu; poroci se iskorjenjuju; kreposti i vrline se umnažaju; đavolji planovi propadaju…
Sv. Lovro Justinijan

O vi zavedeni ljudi, što to radite? Zašto ne pohitate u crkve kako biste odslušali što je više moguće Svetih Misa? Zašto ne oponašate anđele, koji se, kada se slavi Sveta Misa, spuštaju iz Raja i zauzimaju svoja mjesta oko naših oltara u adoraciji kako bi posredovali za nas?
Sv. Leonardo Portomauricijski

Znajte, o kršćani, da je Misa najsvetiji čin vjere. Ne možemo učiniti ništa veće za proslavu Boga, niti za spasenje svoje duše, od pobožnog sudjelovanja u Svetoj Misi, i to što je češće moguće.
Sv. Petar Julijan Eymard

Bez Presvete Euharistije ne bi bilo nikakve sreće na ovom svijetu, život ne bi bio podnošljiv

Mučeništvo je ništa u usporedbi s Misom, jer mučeništvo je žrtva čovjeka Bogu, a Misa je Božja žrtva za čovjeka!
Sv. Ivan Marija Vianney

Bez Presvete Euharistije ne bi bilo nikakve sreće na ovom svijetu, život ne bi bio podnošljiv. Kad primamo svetu pričest, primamo našu radost i našu sreću. Idimo dakle k svetoj pričesti, moja braćo, dolazimo k Isusu s ljubavlju i pouzdanjem! Primajmo Ga kao hranu duše! Živimo od Njega, da za Njega možemo živjeti. Ne recimo da nemamo vremena, da imamo previše posla. Zar nije božanski Spasitelj rekao: Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, i Ja ću vas okrijepiti! Zar bismo se mogli jednom ovako nježnom i ljubaznom pozivu opirati?!
sv. Ivan Marija Vianney

Čovjek dobiva više kada pobožno sudjeluje na Svetoj Misi nego kada daruje sva svoja dobra siromašnima i hodočasti cijelim svijetom.
Sv. Bernard

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

O tome što je Sveta Misa, kako u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno… možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“ autora Josipa Lončara.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Najčitanije

Na vrh