Brak i odnosi

U BRAZILU

Svećenik vjenčao mladi par u bolnici: ‘Vjenčanje Jessice i Fernanda svjetlo je za sve kršćane’ Jessica je o. Silvi objasnila da želi primiti Božji blagoslov, da bi to bila velika milost. Nije htjela umrijeti bez blagoslova braka jer su i ona i Fernando katolici i planirali su crkveno vjenčanje kako bi mogli voditi sakramentalni život…

Svećenik vjenčao mladi par u bolnici: 'Vjenčanje Jessice i Fernanda svjetlo je za sve kršćane'

Foto: ACI Prensa/CNA


 

O. Mario Silva prošlog je tjedna u bolničkoj kapelici u Brazilu vjenčao mladi par – Jessicu i Fernanda. Par se civilno vjenčao 2012. godine, a imaju i trogodišnje dijete.

Jessica koja ima 27 godina, već se tri godine bori protiv agresivnog oblika raka kostiju, a o. Mario bio je pozvan kako bi joj pružio bolesničko pomazanje.

„Te je noći bila u teškim bolovima. Nakon sakramenta bolesničkog pomazanja pitao sam ju mogu li još nešto učiniti za nju. Rekla mi je da bi se željela vjenčati“, kaže o. Silva.

Naime, Jessica je o. Silvi objasnila da želi primiti Božji blagoslov, da bi to bila velika milost. Nije htjela umrijeti bez blagoslova braka jer su i ona i Fernando katolici i planirali su crkveno vjenčanje kako bi mogli voditi sakramentalni život.

„Nabavio sam Fernandov broj telefona i pitao ga želi li se crkveno vjenčati. Počeo sam češće posjećivati Jessicu u bolnici kako bih utvrdio može li ući u sakramentalni brak ili ne“, kaže o. Mario.

Uskoro je dobio dopuštenje od nadbiskupije da vjenča par u bolnici. Ponovno je razgovarao s Fernandom i Jessicom kako bi se uvjerio da su sigurni u svoju odluku, i da nema nikakvih prepreka vjenčanju.

S njima je razgovarao i o prirodi sakramentalnog braka: „Naglasio sam da vjenčanje nije samo društveni događaj koji traje jednu noć. Rekao sam im da se kroz sakrament ženidbe predaju jedno drugome i da sam ja samo posrednik.“

„Pričao sam im o ljubavi, vjernosti, radosti, tuzi, bolesti i zdravlju. Pitao sam Fernarda je li svjestan da ženi Jessicu u vrlo teškom trenutku njezina života. Napomenuo sam da će joj moći dati cijelog sebe samo ako je njihova ljubav sposobna izdržati te poteškoće“, kaže o. Mario.

Tijekom propovijedi, o. Mario je govorio o tome kako ljudi nemaju više vjere u kršćanski brak, te da je vjenčanje Jessice i Fernanda svjetlo za sve kršćane.

Jessica se tijekom svog boravka u bolnici rijetko smješkala, ali na dan vjenčanja je blistala, smijala se i govorila bez ikakvih poteškoća, što je bilo neobično s obzirom na njezino zdravstveno stanje.

„Vidjelo se da je obnovljena, rekla je da joj je vjenčanje bilo kao novi početak, kao da je ponovo rođena“, rekao je za kraj o. Mario.

Izvor: National Catholic Register

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh