Duhovnost

IZ NOVE KNJIGE „BESKRAJNO JE BOŽJE MILOSRĐE”

Svaki grob sam po sebi budi melankoliju i tugu. Ali Isusov je grob drugačiji Naš grob neka bude premilosrdno Srce Isusovo. Od naših osjećaja neka se satka platno, a mirisna pomast neka je odricanje od nas samih i traženje slave Božje u svemu

Foto: Pixabay


14. postaja: Isusa polažu u grob

Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo te.
Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Razmatranje

Dan se bližio kraju i trebalo je požuriti s Isusovim pogrebom. Možemo zamisliti kako Josip iz Arimateje i Nikodem silaze s Kalvarije prema grobu i uz pomoć slugu nose Spasiteljevo tijelo ogrnuto u plahtu, a slijedi ih prežalosna Majka, sveti Ivan apostol i još nekoliko žena.
Kakva bolna povorka za Srce Bezgrešne Djevice! Povorka koja vodi do groba i razdvajanja. Presveto su tijelo položili na kamenu ploču, popravili plahtu i njome prekrili preljubljenog pokojnika. Još jednom su nazočni pogledali Spasiteljevo tijelo, a onda s velikom blagošću i poštovanjem uzdahnuli i izašli, pomaknuvši kamen na ulaz u grob.
Svaki grob sam po sebi budi melankoliju i tugu. Ali Isusov je grob drugačiji. Po istini slavna Spasiteljeva uskrsnuća donosi toliko svjetla, sjaja i slave da bol posve obuzima pokojem i umirujućom nadom.

Molitva

Sveti Pavle, ti želiš da zajedno s Kristom umremo svijetu. Naš grob neka bude premilosrdno Srce Isusovo. Od naših osjećaja neka se satka platno, a mirisna pomast neka je odricanje od nas samih i traženje slave Božje u svemu. Tad će naš život biti skriven u Kristu i osiguran po anđelima, koji će nas, poput straže pred grobom, čuvati od ispraznosti svijeta i paklenih napada. Na krštenju sam i ja ukopan svijetu. Ali je li moje srce dovoljno čisto da u njega pokopam Isusa u nježnoj, snažnoj, ustrajnoj i velikodušnoj ljubavi? Amen.

Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista;
– kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Smiluj se nama, Gospodine;
-smiluj se nama!

Kada dođu smrtni časi,
Kriste Bože, nek’ me spasi
Majke tvoje zagovor.

Beskrajno je Božje milosrđe - razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine

Iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh