Duhovnost

BESKRAJNO JE BOŽJE MILOSRĐE

Isuse, u Tvoje Rane ću se skloniti pred olujnim borbama u svojoj duši Što su svjetionici mornarima, to će za mene biti ti sveti ožiljci

Foto: ArtMari, Shutterstock

Foto: ArtMari, Shutterstock

 

Gospodine Isuse, Spasitelju moj, mogao si učiniti zadovoljštinu za grijehe ljudi samo jednom riječju, jednom molitvom Ocu, ali takva zadovoljština ne bi prikladno razotkrila zloću grijeha i beskrajno Božje milosrđe koje ih je uništilo.

Zato si u cijeli svoj život unio toliku bol, a posebno u svoju muku i smrt ulio neizmjerno trpljenje, čiju veličinu otkrivaju tvoje rane, koje su ostale na tvojem tijelu čak i nakon uskrsnuća, kao dokazi beskrajna milosrđa.

Što su svjetionici mornarima, to će za mene biti ti sveti ožiljci. U njih ću se skloniti pred olujnim borbama u svojoj duši. Ondje ću naučiti ljubiti i prinositi žrtve: rane na rukama podsjećaju me na surovu obvezu rada, rane na nogama na tegoban put mojeg života, a rana na Kristovu srcu na njegovo milosrđe i predanje za djela milosrđa. Amen.

Molitva razmatranja je preuzeta iz knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh