Duhovnost

P. MARKO GLOGOVIĆ

Svaki dan ima svoju muku No slatka je ona patnja koja me vodi u Nebo...

Foto: Unsplash,  Tim Marshall

 

Svaki dan ima svoju muku (negdje reče Isus) i borbu i svakoga dana trebam biti svjestan kako se ništa ne događa bez njegova dopuštenja. Zato ću svakoga dana prihvaćati i one teške stvarnosti jer »križ je karijera kršćanina«, kako netko savršeno reče. Odustajući od života u grijehu (čitaj: prokletstvu) odnosno od kompromisa sa zlom, svakako moram patiti.

Boga smo zamijenili čovjekom, i stvarima, i osjećajima i utvarama, i dok se radikalno ne promijenimo, Gospodin će se skrivati i maskirati

No slatka je ona patnja koja me vodi u Nebo. Nažalost, nama, kada nam ide dobro, ostavljamo svojega Prijatelja. U drugima vidimo ono što sami u sebi ne želimo vidjeti. Opravdavamo svoje »danas« onime svojim »jučer« jer svojega se »sutra« bojimo. I tako ono »jučer« nikako da zacijeli i bude oslobođeno. Boga smo zamijenili čovjekom, i stvarima, i osjećajima i utvarama, i dok se radikalno ne promijenimo, Gospodin će se skrivati i maskirati. Zato, prihvati svoj križ.

Prihvati svoj križ

Konkretno: razapni svoje strasti, svoj bunt, svoje licemjerje. Prestani služiti »dvojici gospodara«. Djevojko, ne spavaj sa svojim momkom: u čas u koji se ne nadaš, sve će ti krenuti nizbrdo, uz glasan tresak i slomljeno srce. Brate, potraži pomoć u ostavljanju droge, kocke i alkohola. Gospođo neka i gospodine neki, ne moli sto devetnica, ako istovremeno proklinješ, i kradeš, i lažeš, i snahu zlostavljaš. Ili čak i svekrvu. Ponekad. Skoro pa nikad, ali ipak se dogodi. (Ne daj, Bože.) Pomiri se s neprijateljima. Svime time ćeš pokazati Gospodinu da ga voliš. Ne prestani voljeti svojega Isusa!!! Sjeti se iz kolikih te zasjeda i zamki izbavio! Sjeti se koliko ti je puta oprostio, obrisao suze, dotakao, zagrlio!

Gospodin ti uvijek daruje drugu priliku

Nitko, baš nitko na ovome svijetu, a pogotovo ništa na ovome svijetu, ne smije ti oduzeti prisnost s Isusom. Vrati mu se, on te čeka, bez prigovora, bez kritike i provokacije, bez naplate, bez osude. Gospodin ti uvijek daruje drugu priliku. K njemu možeš doći u svako vrijeme i ne postoji u njemu drugo osim praštanja i ljubavi. One jedine prave.

Iz knjige „Grešnicima ulaz dopušten“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh