Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Suprug/a ne želi voljeti i poštovati ili vapi za mojom blizinom, podrškom, boji se?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Razmišljam kako ipak postoji granica, kako ne mogu baš dopustiti da moj supružnik gazi moje dostojanstvo, odnosno mislim da ne bih trebao sve oprostiti samo tako, jer i ja zaslužujem ljubav i poštovanje. No, ti mi kažeš, Isuse, da uvredu moramo oprostiti sedamdeset puta sedam, odnosno da trebamo opraštati bez mjere, stalno (Mt 18,21-22). Zar je to pravedno? Što mi želiš time reći? Da sve moram samo trpjeti, biti žrtva ili što? Ili mi želiš reći da itekako zaslužujem ljubav i poštovanje, ali da se moje dostojanstvo, ljudskost i obećanje koje sam dao pred tobom na dan vjenčanja očituje upravo onda kada praštam, u dobru i zlu? Upravo onda kada se ne ravnam isključivo po osjećajima, koji mi govore da me moj supružnik ne želi ljubiti i poštovati? Želim shvatiti da su to njezini/njegovi vapaji, koji govore da treba moju blizinu, potvrdu, pomoć jer se i sam/a boji, da treba podršku.

Često smatram da ću, ako uskraćujem ljubav i poštovanje, dobiti upravo to nazad, jer ću ja „njoj/njemu pokazati kako stvari stoje“

Zar meni ne treba isto to od moga supružnika? I što onda pomislim ili radim? Često smatram da ću, ako uskraćujem ljubav i poštovanje, dobiti ljubav i poštovanje, jer ću ja „njoj/njemu pokazati kako stvari stoje“. Zašto mislim da ću, ako koristim ne-svete načine i djela, biti blagoslovljen? Jesam li ja ohrabren kada supružnik djeluje prema meni ne-sveto, grubo? Sad shvaćam, Isuse, da se moje dostojanstvo očituje kada bezuvjetno dajem ljubav i poštovanje svome supružniku, da sam već kada zastanem i odlučim djelovati po tvojoj Riječi, dostojanstven čovjek, supružnik.

Želim biti dostojanstven čovjek, želim slijediti tebe, pomozi mi!

Isuse, vapim ti, pomozi mi da od danas, korak po korak, to shvatim i djelujem tako. Daj da, kada mi supružnik ne iskaže ljubav i poštovanje, to shvatim kao njegov vapaj za pomoć, jer ja sam jedno tijelo s njim i daj da, umjesto da uzvratim isto, zastanem, blagoslovim supružnika u sebi i djelujem u ljubavi i poštovanju. Želim biti dostojanstven čovjek, želim slijediti tebe, pomozi mi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često je iskazivanje nepoštovanja ili djelovanje bez ljubavi upravo vapaj druge strane da pomognemo, da shvatimo, da razumijemo. Kako možemo biti u to sigurni? Promislimo, zar i mi ne djelujemo i reagiramo upravo tako zbog toga? Djelujmo drugačije!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh