Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto supružnik reagira kako reagira, zašto se povlači, šuti, zašto mu nije stalo, zašto me napada i govori da ga ne volim, ne poštujem?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Kako mi je teško ponekad razumjeti postupke moga supruga / moje supruge. Zašto reagira kako reagira, zašto se povlači, šuti, zašto mu/joj nije stalo, zašto me napada i govori da ga/ju ne volim, ne poštujem? Pa želim samo objasniti kako stvari stoje, želim raditi na našem odnosu, želim da naš brak uspije!

Želim mu/joj objasniti što je krivo, a on/a to kao da ne želi čuti. Sve to stvara ogroman pritisak na mome duhu, duši, ali i na tijelu

Zašto o određenim temama ne možemo normalno razgovarati? Želim mu/joj objasniti što je krivo, a on/a to kao da ne želi čuti. Sve to stvara ogroman pritisak na mome duhu, duši, ali i na tijelu. Ponekad do te mjere da postajem anksiozan/a, da osjećam kako sve šteti mome tijelu, a njemu/njoj kao da je baš svejedno. Ili možda sve to ipak nije baš tako?

Kako bi ti, Isuse, postupio?

Kako bi ti, Isuse, postupio u takvim trenucima? Želim li to uistinu znati i tako postupiti? Bi li ti govorio tonom kojim ja govorim u tim napetim trenucima? Bi li ti, Isuse, njoj/njemu objašnjavao što on/a treba promijeniti, što on/a treba napraviti ili bi nastojao razumjeti, blagoslivljati, biti milosrdan, reći u ljubavi i poštovanju, da osjeti moju blagost, da osjeti da ga/ju volim? Imam li blagosti za nju/njega ili mislim da to ne zaslužuje? Zaslužujem li ja? Bih li ga/ju možda pitao što je njemu/njoj bitno, što njemu/njoj treba, što ga/ju smeta, što ga/ju vrijeđa? Ili bih najradije rekao/rekla: „Ali i meni puno toga smeta!“?

Kada ljubim i poštujem svoju suprugu/supruga, kada ga/ju saslušam, kada mi je istinski stalo kako da ga/ju usrećim, u konačnici najviše profitiram ja!

Želim ovog trenutka shvatiti istinu života i puta u Vječni život! Molim te, Isuse, upiši u moje srce ovu istinu (koju nam svijet prezentira sasvim drugačije): Kada ljubim i poštujem svoju suprugu/supruga, kada ga/ju saslušam, kada mi je istinski stalo kako da ga/ju usrećim, u konačnici najviše profitiram ja! Tada najviše radim na sebi, jer radim upravo ono na što me ti, Isuse, pozivaš i kažeš mi da ću samo tako biti istinski sretan/a, samo ću tako obnoviti brak, samo tako ću na koncu dobiti ono što meni treba. To je put pravednosti koji mi pokazuješ. Oboje zaslužujemo blagost, oboje zaslužujemo ljubav i poštovanje, oboje trebamo u blagosti, miru reći što nam treba i što nam smeta.

Isuse, slomi ovog trenutka sve posljedice rana, krivih savjeta, krivog ponašanja i djelovanja, svih negativnih riječi koje smo izrekli jedno drugome, koje nas uvjeravaju u neistinu i okreću nas jedno protiv drugoga. Isuse, ispuni nas svojom blagošću i mirom da ne slijedimo ovaj svijet. Obnovi naš brak i ispuni nas duhom ustrajnosti.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odluči promijeniti pristup, odluči ne gledati samo sebe, jer dok gledamo isključivo sebe, ne vidimo ljepotu života ni ljepotu svoga supružnika. Ponekad smo si sami najveći neprijatelji, a za to optužujemo druge. Moli Boga za mudrost.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh