Osobni razvoj

LIJEK RANJENOM ČOVJEKU

Što treba učiniti kad imamo pogrešne stavove? Molitva, Riječ Božja i sakramenti, to su naša sredstva u duhovnom iscjeljenju

pogrešan stav

Foto: Pixabay

 

U ozdravljenju je potrebno najprije razbiti taj pogrešni stav i odreći ga se. Zamoliti oprost što smo se uz njega vezali, oprostiti onima koje smo optuživali ako su krivi ili ne i zamoliti Duha Svetog da ozdravi našu dušu. Zatim otkriti uzroke i moliti Isusa da ozdravi događaje zbog kojih je nastao taj pogrešni stav.

Molitva, Riječ Božja i sakramenti, to su naša sredstva u duhovnom iscjeljenju.
Gospodin ne želi da nosimo patnje koje smo si sami nametnuli ili su nam ih drugi natovarili.
U duhovnom liječenju riječ je o nečem čega nema, a trebalo bi biti.
Trebalo bi biti zdravlje i život u punini, a njega nema.

Osoba koja pomaže, samo posreduje da ponovno poteče život. Čini to tako da kaže osobi što treba učiniti kako bi ozdravila. Ona ne može sve učiniti umjesto drugog, izostane li suradnja primatelja. Gospodin nam je spreman uvijek pomoći, ali ne bez nas.
Uvijek postoji jedan korak koji mi moramo učiniti. Izostane li to, neće doći do ozdravljenja.
Osoba koja pomaže može, recimo, drugog navesti da prizna grijeh, da oprosti, da se odreče, ali ne može to učiniti umjesto njega.

Iz nove knjige „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh