Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što mi Isus najviše „zamjera“ i što ga čini žalosnim u mome braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, koliko shvaćam da je tebi više stalo do moga braka, nego samom/oj meni? Koliko razumijem da kada me je Otac u svojoj provodnosti spojio baš sa mojim supružnikom, da mi je dao sve blagoslove, svo „oružje“ na raspolaganje kako bi naš brak bio blagoslovljen? Koliko shvaćam da u trenucima slabosti, borbe, jada, neshvaćanja, gorčine, u svim tim „borbenim“ trenucima, ti želiš voditi za mene tu borbu i biti moja sigurnost, snaga? Koliko shvaćam da nije problem ni najmanje opraštaš li ti Oče moje greške, već opraštam li ja sebi, prihvaćam li tvoju blizinu, vidim li te kao ljubljenog Oca koji tako i onako sve znade, pred kojim se ne trebam skrivati, već doći onakav/va kakav/va jesam? Isuse, sada vidim kada si ti najviše tužan, što mi „zamjeraš“ – upravo trenutke kada ti ne predajem svoje boli, slabosti, teškoće, ali i kada ne dolazim k tebi i ne vjerujem da ti želiš voditi moj brak, da ti znadeš bolje od mene što je bolje za moj brak, da si ti toliko puta bio uz mene.

Kako da ti predam svoj brak, supružnika, djecu, obitelj, život, odnose, odgoj?

Ali kako da ti se predam Isuse, kako da predam svoj brak, kako da ti povjerujem do kraja? Često sam zbunjen/a, često me emocije previše vode, rane, moje misli, svijet, čak mnogo puta nisam toga ni svjestan/a. Kako da ti predam svoj brak, supružnika, djecu, obitelj, život, odnose, odgoj? Isuse, ti si se darovao meni, darovao si se do kraja, drugim riječima, mislio si na mene, a ne na sebe, nesebično. Zahvaljivao si Ocu za mene, molio si ga da mi oprosti grijehe, sve si dao za mene. Jesam li ja spreman/a zahvaliti za ono dobro, ali i one teške trenutke, koje su me dovele bliže k tebi? Zahvaliti sa tobom i u tebi! Jesam li spreman/a nesebično gledati što muči, zarobljava, što uzrokuje grešne i neprikladne reakcije, prema meni i drugima, kod moga supružnika, spreman/a razmisliti što treba njemu/njoj, zašto je takav/a? Gledati i predati sa tobom i u tebi!

Ispuni me svojim svetim Duhom da moj brak bude tebi na slavu i tebi na čast

Tebe Isuse ne muči ni moja sebičnost, ni grijeh, ni slabosti, već te muči što u sve teškoće ulazim sam/a, ne zovem te, trpim, griješim, postajem sebičan, još se više udaljavam od tebe, bojim se, strepim, ne vidim budućnost, vidim samo sebe, svoje boli. I to me zarobi. Isuse, od mene tražiš da se odlučim, želim li ići sam/a ili ti sve želim predati. Pomozi mi Isuse da ti ovog trena bez straha predam sve ono što nosim u srcu. Ispuni me svojim svetim Duhom da moj brak bude tebi na slavu i tebi na čast. Sve ono što me zarobljava, ne daje da ti se predam, svaki moj grijeh, krivi motiv, moj krivi pogled na tebe i brak, stavljam na tvoj Križ i molim i vjerujem u oslobođenje! Isuse, gledam te radosnog, kako želiš da budem ja radostan/a – prihvaćam tvoju radost i dopuštam ti, odlučujem se s tobom ići u svoj dubini, poniznosti, predanju, povjerenju, hrabrosti kroz svoj brak do konca života.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čim smo više zagledani u probleme, tim više tonemo. Čim više osuđujemo supružnika zašto je takav, više tonemo. Znam sam/a kako je meni teško, kako se sam/a borim sa mnogočime, a osuđujem supružnika, koji se isto bori i opterećen/a je. Tražim od supružnika da mi pomogne, da me razumije i ponekad to i napravi, možda i često, ali ne shvaćam da potpuna punina dolazi SAMO u odnosu i predanju svega Kristu, samo On može do kraja ispuniti moje čežnje, jer u suprotnom moj supružnik NIKADA neće učiniti sve kako treba, uvijek će biti nešto zbog čega ću biti nezahvalan/a i on/a će biti kriv/a. Istina će te osloboditi!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh