Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što ako u braku ulazim u područje koje pripada Bogu i priječim Božju milost?

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Koliko shvaćam da u braku ja kao suprug/a imam svoju ulogu, a Bog ima svoju? Zasigurno i moj/a suprug/a ima svoju ulogu, no gledam li češće i vidim, reagiram, možda i prozivam ili čak osuđujem supruga/u zašto ne izvršava svoju ulogu, no što je sa mojoj ulogom? No, ne želim se osuđivati, ne želim gledati na svoje, ali ni na padove od supruga/e. Jer ako počinjem osuđivati, bilo sebe, bilo supružnika, upao/la sam u klopku, pad me obeshrabri i čini mi se sve nekako crno. To je laž. Pa sama Božja Riječ kaže da je i Isus, kao pravi Bog i pravi čovjek, rastao u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi. (Lk 2,52) Upravo to očekuje od mene, da postanem učenik u svome braku i rastem iz dana u dan. Bog me ne osuđuje za padove u mome braku, Bog ne osuđuje ni moga supružnika, Bog me ne osuđuje ni onda kada ja osuđujem supružnika. Nema mjesta osudi!

Ne želim se ni osuđivati, a najviše, ne želim se igrati „boga“ u svome braku

Ako je osuda prisutna znači da je moj ljudski faktor koji se odriče milosti Božje prisutan, koji prihvaća varku sotone i koji samostalno ulazi u grijeh koji mi onda brak pokazuje u lošem i negativnom svjetlu, jer sam se na neki način odrekao autoriteta djeteta Božjeg. Jer Božja Riječ mi kaže: Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo. A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega. (1 Iv 3,1) Kada se toga odreknem, prema sebi ili suprugu/zi, kada i pokušam riješiti problem, ispada da je sve crno i da ga je nemoguće riješiti. Jer tada pripadam svijetu. I ustvari zamijenim ulogu sa Bogom, kao da ja pokušavam svojim snagama, a još tome ponekad ili često grešnim postupcima nastojim uvjeriti supruga/u kako bi trebao funkcionirati, dok se sam/a udaljavam od istine i padnem. Ne želim više djelovati tako. Ne želim se ni osuđivati, a najviše, ne želim se igrati „boga“ u svome braku. Možda toga nisam ni svjestan, ali upravo to radim kada tako postupam. A najvažnije, dana mi je milost i ponuđena od Oca preko Sina, jer Božja mi Riječ izričito kaže da je oko Božje nad onima koji ga se boje, odnosno onima koji se uzdaju u milost Božju. (Ps 33,18)

Makar me cijeli svijet osudi, makar mi nametao ne znam što, ja od danas želim slijediti Kralja Kraljeva i Gospodara Gospodara

Dolazim pred tebe Isuse onakav/va kakav/va jesam, grešan/a, slab/a, obeshrabren/a, zbunjen/a, sa krivim motivima u srcu i kao dijete Božje kajem se za svaki grijeh osuđivanja sebe ili supruga/e. Kajem se i za to što sam sebe često stavljao ispred tebe u svome braku i zatvarao put tvojoj milosti koju si pripremio za moj brak. Makar me cijeli svijet osudi, makar mi nametao ne znam što, ja od danas želim slijediti Kralja Kraljeva i Gospodara Gospodara u svome braku. Obnovi u meni i suprugu/zi autoritet djeteta Božjeg, daj da prihvatimo da smo tvoja ljubljena djeca i uništi u nama svaku posljedicu osude.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ne osuđuj se ako padneš, ne obeshrabri se ako ne možeš moliti i raditi na braku. Vrati se samo Bogu i usredotoči se na milost i ljubav Božju, a ne na slabosti i grijeh. Upravo time činiš najveću odluku prema nebu i moći ćeš i moliti i djelovati ispravno.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh