Duhovnost

DON IVAN TERZE

SNAŽNA PROPOVIJED ‘Poznajem ljude koji su disciplinirani vojnici molitve, a unutra su ruševine’ Oni mole tri puta dnevno, ne griješe, nemaju slabosti… sve su posložili, ali Boga u tome nema. Postoje osobe koje svaki dan idu na misu, ali Boga u njihovu životu nema

Foto: Screenshot | YouTube 

Ne slijedimo Boga nego sami sebe. Sebe stavljamo u centar života (…) JA pokušavam urediti svoj život, JA pokušavam više moliti. JA… Poznajem ljude koji si disciplinirani vojnici molitve, a unutra su ruševine. Žive da nemaju što ispovjediti. Unutra su ruševine i ništa im ne ide. Zašto? Svojom disciplinom i svojim radom su postigli određenu stvar, ali tu Boga nema. Oni mole tri puta dnevno, ne griješe, nemaju slabosti… sve su posložili, ali Boga u tome nema. Postoje osobe koje svaki dan idu na misu, ali Boga u njihovu životu nema. Jer slijede sebe.

Snažne su to riječi koje je don Ivan Terze uputio župljanima crkve sv. Josipa na Dugom Ratu, ali i svima nama koji ovu nadahnutu propovijed, objavljenu na YouTube kanalu Josip pravedni 17. rujna 2023. godine, možemo slušati putem Interneta. Don Terze je u propovijedi razgolitio neke od osnovnih problema nas, današnjih vjernika te istaknuo kako problem nikad nije u Bogu nego u nama samima.

Cijelu propovijed, koju vam apsolutno preporučamo, poslušajte u videozapisu ispod:

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh