Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO IZ ŽIVOTA SLUGE BOŽJEGA FRA ANTE ANTIĆA

„Sinko, ja uzimam na sebe kazne koje je Gospodin možda pripremio za tebe“ Kad se koji njegov penitent nalazio u kakvoj teško životnoj situaciji onda je o. Ante podvostručio svoje molitve pokore

Foto: Pixabay

“Nije ovo bolest, ovo trpim za toga i toga”

“Oče, kako je s vašom bolešću, trpite mnogo…” – zapitao je nekom zgodom oca Antića njegov poglavar, kad je opazio da je iznemogao od bolova pogoršanja bolesti.
“Nije ovo bolest, ovo trpim za toga i toga” – odgovorio je otac Ante. Njegovi su penitenti često čuli iz njegovih usta riječi koje ni od koga drugog ne bi mogli čuti: “Sinko, ja uzimam na sebe kazne koje je Gospodin možda pripremio za tebe. Ne boj se ništa. Te kazne preuzimam na sebe.”

Kad se koji njegov penitent nalazio u kakvoj teško životnoj situaciji onda je o. Ante podvostručio svoje molitve pokore. U takvim slučajevima, pogotovo kad bi se tome pridružilo povećano trpljenje zbog pogoršanja bolesti, penitenti su osjećali da su i karizme, kojma ga je Bog obdario jače dolazile do izražaja.”

Iz knjige Ante Katalinića: „Dobri otac Antić – Treptaji srca među tvornicama“. Uz dopuštenje preuzeto s Facebook stranice Sluga Božji fra Ante Antić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh