Najave

Želim da živiš

Seminar za teško i neizlječivo bolesne osobe te sve one koji se nalaze u bilo kojoj drugoj ozbiljnoj životnoj situaciji Pozivamo vjernike i nevjernike koji pripadaju kategoriji onih ‘kojima samo Bog može pomoći’; članove njihovih obitelji i one koji žele naučiti moliti za njih

Naziv seminara: Želim da živiš
Seminar za teško i neizlječivo bolesne osobe te sve one koji se nalaze u bilo kojoj drugoj ozbiljnoj životnoj situaciji.

Pozvani: Vjernici i nevjernici koji pripadaju kategoriji onih ‘kojima samo Bog može pomoći’; članovi njihovih obitelji i svi koji žele naučiti moliti za njih.

Cilj seminara: Uključiti Boga u aktivno rješavanje situacije u kojoj se nalazimo.

Termin: 11. 12. – 13. 12. 2018. (od 11. prosinca u 16 sati do 13. prosinca u 14 sati)

Mjesto: Zavod Marianum Veržej
Puščenjakova ulica 1, 9 241 Veržej, Slovenija (kod Maribora)

Voditelji: Josip Lončar, Mojca Giacomelli, fra Remigije Mlinarić ofm i suradnici

Jezik: slovenski i hrvatski

Cijena: 135 eura

Prijave: klikni ovdje

 

Teme:

  • Molitva i Božja prisutnost
  • Ozdravljenje i oslobođenje
  • Ispovijed i praštanje
  • Vječni život i spasenje
  • Predanje
  • Bolesničko pomazanje
  • Misa
  • Božja riječ
  • Zahvaljivanje, štovanje i slavljenje

 

Voditelji:

Josip Lončar

Ravnatelj Zaklade za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori, upravitelj Ustanove Kristofori, glavni urednik mjesečnika Book, autor knjiga: Karizma vjere, Bakina krunica, Sila odozgor, Kako povjerovati, Želim da živiš, Škola molitve I, II i III.

Lončar se tridesetak godina bavi evangelizacijom te je održao mnogobrojne duhovne obnove u Hrvatskoj i brojnim drugim zemljama svijeta. Dugogodišnji je član Međunarodnog udruženja Katoličkih karizmatskih evangelizacijskih škola (ACCSE) te je bio i dugogodišnji službeni promotor Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove iz Vatikana.

Josip: „Jednu sam stvar naučio: Ako se nakon molitve ništa ne dogodi, to nikako ne mora značiti da se Bog iz nekih svojih, nama nepoznatih razloga, nije htio umiješati. Možda samo nismo znali primiti!

Vidio sam mnoštvo čudesnih ozdravljenja, oslobođenja i obraćenja i u svakome od tih milosnih djela iskusio sam Božju ljubav i radost. Kad služim osobi koja se nalazi u nekoj teškoj životnoj situaciji, znam da se Isus itekako želi aktivno uključiti i želi njezino zlo okrenuti na dobro. Znam da je njegova radost činiti dobro, posebno onima koji još nikad nisu iskusili njegovu blizinu i ljubav – bez obzira kako veliki grešnici bili. Vidio sam kako Bog čini dobro i onima koji do tada uopće nisu marili za njega ili su čak sami sebe smatrali njegovim neprijateljima. Bog je ljubav i njegova je radost činiti dobro!”

Mojca Giacomelli

Voditeljica zavoda Živi na polno (Živi u punini), dugogodišnja voditeljica katoličkog seminara za evangelizaciju Glej, Luč! (Gle, Svjetlo!), suvoditeljica seminara za žene: Ženska na polno (Žena u punini) i seminara za muškarce i žene: Na polno (U punini), te voditeljica molitvene skupine.

Mojca: „U 21. godini bila sam usred studija farmacije i nisam imala nikakvih većih životnih problema. Tada sam, tražeći smisao života, a  bez ikakva prethodnog vjerskog iskustva, doživjela snažno iskustvo Isusove ljubavi – doživjela sam da je ona stvarna. Ta spoznaja da Isus ljubi mene, Mojcu, potresla me do dna duše i ispunila moju temeljnu potrebu za Ljubavlju. To je bilo ono za čim sam čeznula. Pomislila sam da će mi život od sada biti gotovo kao bajka.

No, nakon trinaest godina braka i petero djece, dan prije Božića, moj se je suprug, moja ljubav, odselio. Međutim, ta se je bol, koja je prvotno bila moj najveći poraz, postupno pretvorila u moju najveću pobjedu. Upravo zbog tog iskustva počela sam voljeti samu sebe, otkrila sam svoj poziv i doživjela još dublje zajedništvo s Bogom. Teška škola življenja od Božje providnosti, koju sam prolazila nekoliko godina, utvrdila me je u pouzdanju u nju, te sam postala svjesna da mogu živjeti puninu i radost usred bilo koje okolnosti.

Zahvalna sam što mogu svjedočiti tolikim promijenjenim životima, što svojim očima gledam da je Isus onaj kojemu je sve moguće.”

Remigije Mlinarić, OFM

Mlinarić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, za svećenika je zaređen 1967. godine. Od 1975. misionar je u Peruu. Godine 1985. imenovan je za odgovornog duhovnika karizmatske mladeži Perua. Nakon što je 1987. zbog teške bolesti doživio kliničku smrt, Bog ga je čudesno ozdravio, te od tada vrši različite funkcije u Karizmatskoj obnovi Perua.

Suosnivač je Fraternidas Sacerdotal Jesús Vive (FSJV) (Svećeničko Bratstvo Isus Živi). Bratstvu je svrha odgoj svećenika koji će – osposobljeni potrebnim znanjem, i iskustvom susreta sa živim Bogom – biti, uz uobičajene službe na župama, spremni služiti Crkvi i u misijskim područjima i drugdje gdje je to potrebno.

2004. fra Remigije je premješten na Tabor kako bi pomagao fra Zvjezdanu Liniću, koji je ondje djelovao. Uz služenje u Taboru, počeo je u kući na Žumberku održavati posebne seminare za rast u osobnoj vjeri i kršćanskoj zrelosti: 5 koraka, Uzajamni rast u ljubavi te Molitveno-biblijski tečaj, koji prati tempo 5 koraka. Tih je godina bio na raspolaganju i Kristoforima, u procesu formiranja pravnih osoba Kristofora. Također, sudjelovao je u pripremi materijala za proslavu 40. obljetnice osnutka Katoličke karizmatske obnove, u suradnji sa središnjim uredom Obnove u Rimu (ICCRS).

2007. godine preuzima dužnost poglavara i odgajatelja te graditelja sjemeništa FSJV-a. 2014. vraća se u Hrvatsku, no i dalje je aktivan na svim svojim dosadašnjim poljima rada.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh