Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad se toliko bojim svojih krivih, negativnih reakcija, ali kao da si jednostavno ne mogu pomoći

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, samo ti znaš koliko često zamjeram sam/sama sebi ono što sam učinio/učinila u prošlosti. Ponekad si zamjeram to što sam isti/ista kao moji roditelji, to što se ponašam kao oni i kao da se toga nikako ne mogu riješiti, a baš sam im to ponašanje prečesto zamjerao. Često si ne mogu oprostiti ono što sam učinio prije braka ili u braku, često si to ne mogu nikako oprostiti. Ili pak možda često niti ne vidim da me strašno iritiraju određene stvari kod drugih i prečesto reagiram burno, osuđujuće, a ne vidim da je to upravo zato što sam u tim područjima i ja sam/sama takav/takva. Isuse, što god da bilo, ti mi jasno kažeš: „Ja te ne osuđujem“ (Iv 8,11). Isuse, molim te da me po svojoj milosti uvedeš u Istinu, istinu svoga Milosrđa koje imaš za mene. I daj da mogu tvoje milosrđe prihvatiti, svim srcem.

Sada dođi, Isuse, u moje srce, u srce koje osuđuje samog/samu sebe…

Često se bojim te prošlosti, često me opterećuje, često me frustrira, često me odvodi u krive, negativne i teške osjećaje koji mi zagorčavaju život, ali i stvaraju krivi odnos sa supružnikom, prečesto. Ponekad se toliko bojim svojih krivih, negativnih reakcija, ali kao da si jednostavno ne mogu pomoći. Tražim od supružnika da napravi, ne znam ni sam/sama što, da se on/ona mijenja, da me prihvati, a ustvari ja sam/samu sebe ne prihvaćam i sam/samu sebe osuđujem. O, Isuse, smiluj mi se i uvedi me u Istinu. Prvo te molim da mome supružniku nadoknadiš svaki trenutak kada sam ga/ju osudila iz toga što sam ustvari osuđivao/osuđivala sebe pa sam na koncu svu ljutnju i bijes svalio/svalila na njega/nju. Iscijeli ga/ju od svih rana, očisti njegovo/njezino srce od posljedica svih takvih mojih čina i reakcija. Sada dođi, Isuse, u moje srce, u srce koje osuđuje samog/samu sebe, u moje srce kojem je tako teško oprostiti samom/samoj sebi.

Prihvaćam, Isuse, sve što mi ovog trena daješ!

Dođi u korijen tog problema, u rane, predajem tebi sav teret, svu zarobljenost [spomeni konkretnu situaciju koju si ne možeš oprostiti]. Odričem se sebe i sada se predajem tebi. U Isusovo Ime opraštam ovog trena samom/samoj sebi [spomeni situaciju/problem]. Kajem se iz dubine srca za svaki grijeh koji sam zbog toga počinio/počinila [zastani i pokaj se za konkretne grijehe koje si učinio prema Bogu i drugima]. U Isusovo ime odričem se svake posljedice nepraštanja sebi i svih rana koje su proizašle iz toga događaja [nabroji konkretne posljedice: osjećaj manje vrijednosti, odbačenosti, ljutnje, gorčine…]. Predajem tebi, Isuse, sve na Križ. Neka se po Krvi Kristovoj slome svi nastali duhovni pečati na mome duhu, duši ili tijelu i neka od mene, u Isusovo Ime, odstupi sve ono što u meni stvara negativne osjećaje. Prihvaćam, Isuse, sve što mi ovog trena daješ! Duše Sveti, nastani se u meni, ispuni svaki dio moga bića, ti me vodi i budi vladar svakog dijela moga bića. Hvala ti i slava, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često ne prihvaćamo sami sebe, često ne opraštamo sami sebi. Prečesto nismo svjesni da time najviše štetimo ne samo sebi već i obitelji, bližnjima, ali i da se, u oholosti stavljamo na mjesto Boga. Zašto? Jer Bog me prihvaća takvog/takvu kakav/kakva jesam, Bog mi oprašta, a ja sve postavljam drugačije. Ako i sagriješiš, odlično je što imaš grižnju savjesti i muku zbog grijeha, ali Bog te poziva da sada kreneš u novi život, u obraćenje, s njim. On je došao uništiti grijeh da imaš život. Ako želiš uistinu prihvatiti Isusa, njegovu Žrtvu, novi život, biti bolji supružnik, u Isusovo Ime oprosti si! U protivnom, otvaraš vrata sotoni da te kroz misli muči i drži u grijehu. Bog te ne pita možeš li, nego želiš li! Odvaži se, odluči i budi hrabar/hrabra! Pokaj se i predaj se Isusu baš takav/takva kakav/kakva jesi!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh