Za cijelu obitelj

SVEKRVE I SNAHE

Savjet za one kojima se nikako ne sviđa njihova snaha ili svekrva Jeste li spremne čuti odgovor?

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Gabanada, Pixabay

 

Što učiniti ako ti se nikako ne sviđa tvoja snaha ili svekrva? To zvuči kao komplicirano pitanje, jer bismo lako mogli pronaći velik broj valjanih razloga zašto bi svekrvi bilo teško prihvatiti snahu i obrnuto. Zapravo je najbolje to pitanje preoblikovati u drugo, vrlo jednostavno pitanje: „Trebamo li svakoga ljubiti?“ Jeste li spremni čuti odgovor? Čak i kada nam se osoba ne sviđa, prema njoj bismo se trebali ponašati s ljubavlju i poštovanjem!

Skrivajući se iza krinke iskrenosti opravdavamo svoju zloću, a to nije ono što bi Krist činio

Netko će na to reći: „Zar bismo se trebali pretvarati da nam je netko drag, čak i onda kada osobu ne možemo podnijeti? Nije li to dvolično? Ne bismo li trebali biti iskreni kada govorimo o osjećajima?“ Skrivajući se iza krinke iskrenosti opravdavamo svoju zloću, a to nije ono što bi Krist činio. Štoviše, mrziti nekoga i isticati svoju vjeru upravo je oprečno od onoga što bismo kao Kristovi učenici trebali činiti.

Pročitat ćemo što Božja Riječ kaže o tome kako vlastite osjećaje trebamo podložiti autoritetu Duha Svetoga. Samo ćemo tako naći način kako ljubiti i onda kada nam to izgleda nemoguće.

Odložiti

U 3. poglavlju Poslanice Kološanima nalazimo upute za istinski kršćanski život. Želim prvenstveno istaknuti dvije stvari koje nam mogu pomoći zavoljeti nove ljude, koji su u naš život ušli sklapanjem braka između dvoje ljudi koji se vole. Čak i onda kada se naši osjećaji ne podudaraju s našim namjerama. Nešto trebamo „odložiti“, a u nešto se „zaodjenuti“. U osmom retku nalazimo ono što trebamo odložiti: „Gnjev, srdžba, opakost, hula, prostota van iz vaših usta!“ Uputa se nastavlja u devetom retku. Trebamo prestati varati jedni druge i „odložiti“ sve što smo činili prije nego što smo svoja srca dali Kristu.

Zaodjenuti

Čitajući popis stvari koje trebamo izbaciti iz svog života, nailazimo na ono u što se trebamo „zaodjenuti“. Dakle, najprije staro trebamo odložiti, kako bismo se „zaodjenuli“ u novo. Zanimljivo je kako je upotrijebljena upravo riječ „zaodjenuti“, jer kada je čujem odmah pomislim na kupovinu. Mnogi, osobito žene, vole obilaziti trgovine s dragom osobom, pronaći neki odjevni predmet i isprobati kako im stoji. Kada se „zaodjenemo“, mi zapravo pokrivamo svoju golotinju.

Učeći ljubiti jedni druge, trebamo odabrati prikladnu odjeću

Od trenutka kada je grijeh ušao u svijet po Adamu i Evi, u čovjeku postoji potreba da se „zaodjene“. Učeći ljubiti jedni druge, trebamo odabrati prikladnu odjeću. Kakva bi odjeća bila prikladna za ples svekrve i snahe, koji plešu kroz život? Sveti Pavao u Poslanici Kološanima kaže: „Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost.“

Za Book.hr priredila I. A. , odabrala A. P.

iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh