Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što mi Isus najviše „zamjera“ i što ga čini žalosnim u mome braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, koliko shvaćam da je tebi više stalo do moga braka nego meni samom/samoj? Kada me je Otac u svojoj providnosti spojio baš s mojim supružnikom, dao mi je sve blagoslove, sve „oružje“ na raspolaganje kako bi naš brak bio blagoslovljen. Koliko to razumijem? Koliko shvaćam da u trenucima slabosti, borbe, jada, neshvaćanja, gorčine, u svim tim „borbenim“ trenucima, ti želiš voditi tu borbu za mene i biti moja sigurnost, snaga? Koliko shvaćam da mi ti, Oče, opraštaš moje greške uvijek i da je samo pitanje opraštam li ja sebi, prihvaćam li tvoju blizinu, vidim li te kao ljubljenog Oca, koji tako i onako znade sve, pred kojim se ne trebam skrivati, već doći onakav/onakva kakav/kakva jesam?

Isuse, sada vidim kada si ti najviše tužan, što mi „zamjeraš“ – upravo trenutke kada ti ne predajem svoje boli, slabosti, teškoće, ali i trenutke kada ne dolazim k tebi i kada ne vjerujem da ti želiš voditi moj brak, da ti znadeš bolje od mene što je za moj brak bolje, da si ti toliko puta bio uz mene.

Kako da ti predam svoj brak, supružnika, djecu, obitelj, život, odnose, odgoj?

Ali kako da ti se predam, Isuse, kako da predam svoj brak, kako da ti povjerujem do kraja? Često sam zbunjen/a, često me previše vode moje emocije, rane, moje misli, svijet, čak mnogo puta nisam toga ni svjestan/na. Kako da ti predam svoj brak, supružnika, djecu, obitelj, život, odnose, odgoj?

Isuse, ti si se darovao meni, darovao si se do kraja, drugim riječima, mislio si na mene, a ne na sebe, nesebično. Zahvaljivao si Ocu za mene, molio si ga da mi oprosti grijehe, sve si dao za mene. Jesam li ja spreman/na zahvaliti za ono dobro, ali i za teške trenutke koji su me doveli bliže k tebi; zahvaliti s tobom i u tebi?! Jesam li spreman/na nesebično gledati što muči moga supružnika, što ga zarobljava, što uzrokuje da prema meni i drugima reagira grešno i neprikladno? Jesam li spreman/na razmisliti što treba njemu/njoj, zašto je takav/takva? Jesam li spremna gledati i predati se s tobom i u tebi?! Jesam! Spremna sam! Spreman sam!

Ispuni me svojim Duhom Svetim da moj brak bude tebi na slavu i tebi na čast

Tebe, Isuse, ne muči ni moja sebičnost, ni grijeh, niti slabosti, već te muči to što u sve teškoće ulazim sam/a, što te ne zovem, što trpim, griješim, postajem sebičan/na. Muči te to što se još više udaljavam od tebe, što se bojim, strepim, što ne vidim budućnost, što vidim samo sebe, svoje boli. I to me zarobi. Isuse, od mene tražiš da se odlučim, želim li ići sam/a ili ti želim predati sve. Pomozi mi, Isuse, da ti ovog trena, bez straha predam sve ono što nosim u srcu. Ispuni me svojim Duhom Svetim da moj brak bude tebi na slavu i tebi na čast. Sve ono što me zarobljava, ne daje da ti se predam, svaki moj grijeh, krivi motiv, krivi pogled na tebe i brak, stavljam na tvoj Križ i molim i vjerujem u oslobođenje!

Isuse, gledam te radosnog, onakvog kakav želiš da budem i ja – radostan/na. Prihvaćam tvoju radost i dopuštam ti, odlučujem s tobom ići u svoj dubini, poniznosti, predanju, povjerenju, hrabrosti kroz svoj brak do konca života.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Što smo više zagledani u probleme, to više tonemo. Što više osuđujemo supružnika i mrmljamo zašto je takav, to više tonemo. Znam sam/a kako je meni teško, kako se sam/a borim s mnogočime, a osuđujem supružnika, koji se isto bori i opterećen/a je. Tražim od supružnika da mi pomogne, da me razumije i ponekad to i napravi, možda i često, ali ne shvaćam da potpuna punina dolazi SAMO u odnosu i predanju svega Kristu. Samo On može do kraja ispuniti moje čežnje, jer u suprotnom moj supružnik NIKADA neće učiniti sve kako treba, uvijek će biti nešto zbog čega ću biti nezahvalan/na i on/ona će biti kriv/a. Istina će te osloboditi!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh