Svijet

SJEVERNA KOREJA

Roditelji i dvogodišnjak zatvoreni u logor zbog posjedovanja Biblije Ovaj posljednji incident iz Sjeverne Koreje - u kojem su ovaj dječak i njegovi roditelji osuđeni na doživotni zatvor - pojačava zabrinutost jer je u logorima zatočeno čak 70 000 kršćana i pripadnika drugih vjerskih manjina

Foto: Unsplash, Andrea De Santis 

 

Roditelji dvogodišnjeg djeteta privedeni su nakon što je kod njih pronađena Biblija, koja se u Sjevernoj Koreji smatra krijumčarenom i ilegalnom “robom”, javlja International Christian Concern (ICC), a prenosi Nedjelja.ba.

Vlada Sjeverne Koreje, poznata po strogoj kontroli informacija i suzbijanju religije, suočava se sa velikim kritikama zbog kršenja ljudskih prava. Ovaj posljednji incident pojačava zabrinutost jer je u logorima zatočeno čak 70 000 kršćana i pripadnika drugih vjerskih manjina.

„Pravo na slobodu misli, savjesti i vjere u Sjevernoj Koreji i dalje se uskraćuje”, rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres u izvješću u kojem se ocrtavaju zločini nad pripadnicima vjerskih manjina koji su se dogodili u Sjevernoj Koreji proteklih godina.

Inače, ICC u svom izvješću Progonitelj godine za 2022. istaknuo je sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una kao jednog od najgorih svjetskih lidera koji ugnjetavaju kršćane.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh