Duhovnost

V. RADOSNO OTAJSTVO

Razmatranje s bl. Sopoćkom: Pronalazak Isusa u Hramu … a majka mu njegova reče: „Sinko, zašto si nam to učinio? Gle, otac tvoj i ja žalosni smo te tražili.“ A on im reče: „Zašto ste me tražili? Niste li znali da mi je biti u onome što je Oca mojega?“ (Lk 2, 48 – 49)

Foto: Pixabay

Razmatranje

U Isusovu se odgovoru krije ključ za razumijevanje njegova postupka. Koliko god priznaje svoju Majku i zakonskog oca Josipa, ipak ukazuje na svojega istinskog Oca na nebu, čija je volja tražila da se objavi ljudima i ispuni svoje poslanje. On je naime došao da bi svjedočio Božje milosrđe za otkupljenje čovječanstva, čemu će tek polako pristupiti. A nama ujedno ostavlja i primjer milosrđa kako se trebamo odnositi prema svojem pozivu i kako se prema tom pozivu trebaju odnositi naši roditelji.

Trenutak meditacije u tišini

Ulomak iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, za samo 36 kuna, možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh