Preporučamo

ČUDESNO PRIJATELJSTVO

Prijateljstvo Padra Pija i liječnika (bivšeg masona i ateista): Toliko ga je ljubio da je, kad je umro, jecao Isusu: Da si mi rekao da će umrijeti, ja bih ti ga oteo Nekada je bio ateist i mason, a onda desna ruka Padre Pija u izgradnji bolnice i prijatelj kojeg je svetac iznimno volio. Njegova je smrt Padra Pija iznimno potresla

Prijateljstvo Padra Pija i liječnika (bivšeg masona i ateista): Toliko ga je ljubio da kad je umro, je jecao Isusu: Da si mi rekao da će umrijeti, ja bih ti ga oteo

Foto: Screenshot

 

Nakon mnogih godina provedenih u mjestu Borgo San Lorenzo pored Firence, gdje je radio kao liječnik radnika zaposlenih na željeznici, dr. Guglielmo Sanguinetti otišao je u mirovinu.
Godine 1940., na nagovor svoje supruge koja je silno željela upoznati Padre Pija, otputovali su zajedno u San Giovanni Rotondo. Sanguinetti nije htio upoznati Padre Pija i svoju je ulogu u tom putovanju prihvatio jedino kao vozač automobila kojim su putovali. Dan nakon što su stigli u San Giovanni Rotondo, gospođa Sanguinetti otišla je na misu i liječnik ju je otpratio do crkve. Nakon mise se, s ostalima, uputio u sakristiju, želeći zadovoljiti znatiželju da izbliza vidi fratra o kojem se toliko pričalo.

„Ti moraš doći ovamo, kako bi mi mogao pomoći izgraditi veliku bolnicu”

Kada se Padre okrenuo prema grupi koja ga je čekala želeći ga vidjeti, uputio je pogled prema toskanskom liječniku i pozvao ga imenom, kao da se oduvijek poznaju. Rekao mu je: „Ti moraš doći ovamo, kako bi mi mogao pomoći izgraditi veliku bolnicu”.
Doktor Sanguinetti se nasmijao, ali je bio zadivljen činjenicom da ga je Padre Pio oslovio imenom. „Tko mu je govorio o meni?” nemirno se pitao.

„Ti imaš papirić velike vrijednosti”

Supružnici Sanguinetti namjeravali su u San Giovanni Rotondu ostati nekoliko dana, no liječnik se nikako nije mogao odlučiti na odlazak.
Tijekom svog boravka ondje, još je nekoliko puta vidio Padre Pija, koji je jednog dana ponovno spomenuo bolnicu: „Prodaj ono malo što posjeduješ u Firenci i dođi živjeti ovdje uz mene”, rekao mu je.

„U mirovini sam i nemam ušteđevine da bih mogao ovdje izgraditi kuću.” „Ne brini”, odgovorio mu je Padre Pio, „imaš vrlo vrijedan papirić koji će brzo riješiti te tvoje probleme”

„To je nemoguće”, odgovorio mu je Sanguinetti. „U mirovini sam i nemam ušteđevine da bih mogao ovdje izgraditi kuću.”
„Ne brini”, odgovorio mu je Padre Pio, „imaš vrlo vrijedan papirić koji će brzo riješiti te tvoje probleme”.
Sanguinetti se vratio u Firencu. Nastavio je razmišljati o riječima Padre Pija, ali im nije mogao shvatiti smisao. Jednog je dana saznao kako je dobio veliku svotu na lutriji. Već je neko vrijeme imao nekoliko srećki i na sljedećem je izvlačenju jedna od njih izvučena i donijela mu je veliki novčani dobitak. Tada je shvatio što mu je Padre Pio želio reći, i odlučio se preseliti u San Giovanni Rotondo.

Desna ruka Padre Pija

Dobivenim je novcem sagradio manju vilu i postao desna ruka Padre Pija u izgradnji bolnice.

„Stigavši u samostan, približavao sam se stubama kako bih došao u sobu Padre Pija, no odmah sam se zaustavio, jer sam ugledao sljedeći prizor: Padre Pio se nalazio na vrhu stuba, oslanjao se na veliki drveni križ. Jecao je tako snažno da su mu se tresla ramena

Padre Pio je veoma volio doktora Sanguinettija i smatrao ga je svojim bratom. Kada je doktor umro, Padre Pio je plakao kao dijete. Ondje je bio novinar Giovanni Gigliozzi. „Saznao sam za Sanguinettijevu smrt i odmah sam krenuo u San Giovanni Rotondo”, ispričao mi je.
„Stigavši u samostan, približavao sam se stubama kako bih došao u sobu Padre Pija, no odmah sam se zaustavio, jer sam ugledao sljedeći prizor: Padre Pio se nalazio na vrhu stuba, oslanjao se na veliki drveni križ. Jecao je tako snažno da su mu se tresla ramena.

„Da si mi rekao da će umrijeti, ja bih ti ga oteo”

Bio sam ondje prilikom te potresne scene. Kroz suze, Padre Pio je izrekao ove nevjerojatne riječi:
„Da si mi rekao da će umrijeti, ja bih ti ga oteo”.
Ove riječi zorno pokazuju kako je blizak bio odnos između Padre Pija i Isusa, kao i to koliko je Padre Pio ljubio svojeg prijatelja.

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Hit knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Hodočastite s Kristoforima svetom Padru Piju! 

Termin jesenskog hodočašća je od 8. do 10. listopada. Sve detalje i prijavu pogledajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh