Zanimljivosti

JUAN VICENTE PEREZ MORA

Preminuo najstariji čovjek na zemlji; Molio je dvije krunice na dan Guinnessovoj knjizi rekorda Moira je rekao da je njegova tajna dugog života „vrijedno raditi, odmarati se za vrijeme praznika, ići rano spavati, piti čašu aguardientea [jako piće od šećerne trske] svaki dan, voljeti Boga i uvijek Ga nositi u svom srcu.”

molitva, muškw ruke sklopljene

Foto: Brian A Jackson, Shutterstock

 

Dana 2. travnja preminuo je Juan Vicente Pérez Mora, koji je u trenutku smrti bio potvrđeno najstariji čovjek na svijetu. Preminuo je samo nekoliko tjedana prije svog 115. rođendana. Bio je poznat po svojoj vjeri, a otkrioje i kako je dvaput na dan molio krunicu, donosi Catholic Angecy News. Inače, zbog toga što je bio i najstarija osoba na svijetu, završio je u Guinnessova knjiga rekorda 4. veljače 2022., kada je imao 112 godina i 253 dana.

Od njega se oprostili i političari

Guverner Táchire u Venezueli, gdje je Mora živio, Freddy Bernal potvrdio je njegovu smrt.

„Dragi naš Juan Vicente Pérez Mora, danas se s dubokom tugom i boli opraštamo od tebe, od tog arhetipa čovjeka iz Táchire, skromnog, vrijednog, miroljubivog, entuzijastičnog za obitelj i tradiciju,” napisao je Bernal na X.

Predsjednik Venezuele Nicolás Maduro također je odao počast Mori napisavši: „Juan Vicente Pérez Mora preselio je u vječnost sa 114 godina”. „Šaljem zagrljaj i izraze sućuti njegovoj obitelji i svim ljudima El Cobrea, država Táchira. Neka ga Bog primi u svojoj svetoj slavi.”, naveo je putem mreže X.

Moira se rodio 27. svibnja 1909. u Venezueli. Bio je deveto dijete od 10 rođenih u obitelji Eutiquio del Rosario Pérez Mora i Edelmira Mora.

60 godina braka

S Ediofinom del Rosario García u braku je proveo 60 godina. Preminula je 1997. godine, a par je imao šest sinova i pet kćeri. Obitelj  sada ima 42 unučadi, 18 praunučadi i 12 prapraunučadi.

Poznat po vjeri

U svojoj obitelji Mora je bio poznat po svojoj vjeri. Nastojao je izgraditi čvrst odnos s Bogom, rodbinom, a molio je krunicu dva puta dnevno.

Guinnessovoj knjizi rekorda Moira je rekao da je njegova tajna dugog života „vrijedno raditi, odmarati se za vrijeme praznika, ići rano spavati, piti čašu aguardientea [jako piće od šećerne trske] svaki dan, voljeti Boga i uvijek Ga nositi u svom srcu.”

Dodao je da želi da ga pamte “kao marljivog čovjeka, vjernog svojoj ženi i vjeri”.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catholic News Agency (@catholicnewsagency)

Izvor: Catholic News Agency

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh