Molitva

NA SPOMENDAN

Pomoli se anđelima čuvarima Osobito pak me brani da mi dušu grijeh ne rani

Foto: phloxii, Shutterstock

Foto: phloxii, Shutterstock

Na današnji dan, kada se spominjemo svetih arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabriela, donosimo ti kratke molitve našim anđelima.

Molitva svetom Mihaelu

Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao protjeraj! Amen.

Molitva arkanđelu Gabrijelu

O Bože, koji si među svim arkanđelima i anđelima izabrao Gabrijela da navijesti tajnu Tvog utjelovljenja, milostivo nam podaj da mi, koji sudjelujemo u njegovoj gozbi na zemlji, možemo osjetiti učinak njegove zaštite na nebu, koji živi i kraljuje s Bogom Ocem u zajedništvu Duha Svetoga u sve vijeke vjekova. Amen.

Molitva arkanđelu Rafaelu

O Bože, koji si dao blaženog arkanđela Rafaela svome sluzi Tobiji kao suputnika na njegovu putu, podaj nama, svojim slugama, da uvijek možemo biti zaštićeni njegovom skrbi i ojačani njegovom pomoći. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu Tvome Sinu, koji s Tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, u sve vijeke vjekova. Amen.

Anđele čuvaru mili

Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili. Prema Božjem obećanju čuvaj mene noću, danju. Osobito pak me brani da mi dušu grijeh ne rani. A kad s ovog svijeta pođem, sretno da u nebo dođem, da se ondje s tobom mogu vijekom klanjat dragom Bogu.

Izvor: Župa svetog Nikole biskupa, Jastrebarsko

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh