Najave

VATIVVISION

Pokrenuta katolička inačica Netflixa „VativVision“ je nova platforma koja omogućuje gledanje serija, dokumentarnih i igranih filmova s katoličkom porukom. Platforma je nastala na inicijativu grupe vjernika laika, a cilj joj je nadahnuti širenje kulture, umjetnosti i vjere preko filmova

Foto: Shutterstock

 

VativVision naziv je nove internetske platforme za gledanje serija, dokumentarnih i igranih filmova s katoličkom porukom. Platforma je napravljena po uzoru na „Netflix“, a s radom je započeo 8. lipnja.

Cilj je širenje kulture, umjetnosti i vjere preko filmova, televizijskih serija i dokumentaraca nadahnutih kršćanskom porukom

Sadržaj iz sedme umjetnosti, poput filmova o papama, vatikanskim muzejima, obiteljski filmovi i filmovi o životima svetaca samo su dio ponude VativVisiona, prenosi nedjelja.ba.

„Cilj VativVisiona je širenje kulture, umjetnosti i vjere preko filmova, televizijskih serija i dokumentaraca nadahnutih kršćanskom porukom“, objasnio je Luca Tomassini, predsjednik spomenute platforme na konferenciji za medije.

Prvi film koji će biti prikazan na „katoličkom Netflixu“ je dokumentarac Lourdes

Prvi film koji će biti prikazan na „katoličkom Netflixu“ je dokumentarac Lourdes redateljâ Thierrya Demaizièrea i Albana Teurlaia, o čuvenom francuskom svetištu. „Pozdravljamo ovu inicijativu katolika, kršćana i stručnjaka za radio-televiziju koji su odgovorni za procjenu onoga što izabrati, a što ne“, istaknuo je prefekt vatikanskog Dikasterija za komunikacije Paolo Ruffini te je dodao kako je katolička televizija TV 2000 ponudila VativVisionu da se u katalog ponude uvrste dokumentarni filmovi koji su nastali u njegovoj produkciji.

Dostupnost platforme

Platforma je nastala na inicijativu grupe vjernika laika, ali nije u vlasništvu Crkve niti je za njenu uređivačku politiku odgovorna Crkva. Dostupna je u cijelom svijetu posredstvom interneta najprije u Italiji, a uskoro i u SAD-u, Meksiku, Argentini, Filipinima, Španjolskoj, Poljskoj te drugim zemljama. Predviđena je i vlastita produkcija VativVisiona, a pristup korisnicima omogućen će uz jednostavno plaćanje (kartično, PayPal i Vialplay). Zainteresirani mogu pristupiti sadržajima s različitih uređaja: pametnih telefona i televizora, tableta i računala.

Radujemo se!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh