Duhovnost

SVETA MISA NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

Božja svemoguća riječ svaku životnu situaciju pretvara u blagoslov Kao što kvaliteta biljke ne ovisi o jačini buke uz koju je njeno sjeme prilikom sjetve palo na zemlju, tako ni važnost Božjih riječi ne trebamo uspoređivati s intenzitetom kojim smo ih iskusili

Foto: Aaron Burden, Unsplash

Foto: Aaron Burden, Unsplash

 

Ne postoji životna situacija koju Božja svemoguća riječ ne bi mogla pretvoriti u blagoslov. Na svakoj Svetoj Misi čujemo mnogo svetih riječi, uzetih iz Svetog pisma ili nadahnutih njime. Svaka od tih riječi može postati uistinu poseban blagoslov onome tko ih u srcu čuje i sačuva. Ako želimo čuti, odnosno prepoznati riječi koje nam Bog želi posebno naglasiti, kojima nas želi dotaknuti na poseban način, nemojmo očekivati gromoglasan, snažan govor popraćen osjetilnim, emotivnim ili bilo kakvim drugim očitovanjima, iako se može dogoditi i to.

Slušati u tišini srca

Naučimo slušati u miru i tišini srca, potpuno usredotočeni na riječi koje slušamo ili izgovaramo. Neka naša nutrina bude poput mirne površine vode na kojoj ćemo lako primijetiti i najmanji doticaj. Kao što kvaliteta biljke ne ovisi o jačini buke uz koju je njeno sjeme prilikom sjetve palo na zemlju, tako ni važnost Božjih riječi ne trebamo uspoređivati s intenzitetom kojim smo ih iskusili. Naučio sam da riječi koje u nutrini odzvone jedva primjetno ponekad mogu imati veću važnost od onih koje su odzvonile većim intenzitetom.

Nastavak pročitajte u knjizi Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh