Vijesti

PAPA JE ZAJAMČIO MOLITVE ZA OZLIJEĐENE I POGINULE // Papa Franjo uputio brzojav sućuti povodom barbarskog napada u Manchesteru

Foto: Shutterstock

 

Sveti je Otac uputio brzojav sućuti u kojem je izrazio duboku žalost zbog sinoćnjeg barbarskog napada koji se dogodio u engleskom gradu Manchesteru

Brzojav potpisuje Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, a u njemu stoji da je papa Franjo solidaran sa svima koji su pogođeni tim bezumnim nasiljem.

U mislima su mu posebno djeca i mladi koji su izgubili živote

Pohvalivši velikodušne napore sigurnosnih snaga kao i osoblja za hitne situacije, Sveti je Otac zajamčio molitve za ozlijeđene i poginule. U mislima su mu posebno djeca i mladi koji su izgubili živote, kao i njihove ožalošćene obitelji, te je na kraju zazvao Božji blagoslov mira, iscjeljenja i snage na čitav narod.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država

Dodajmo da su u eksploziji na sinoćnjem koncertu američke pjevačice Ariane Grande u Manchesteru smrtno stradale najmanje 22 osobe, a najmanje 59 ih je ranjeno. Napadač je poginuo na licu mjesta nakon aktiviranja improvizirane eksplozivne naprave. Odgovornost za napad preuzela je tzv. Islamska država, prenosi Reuters.

Izvor: Vatikanski radio (prenosimo s dopuštenjem); Book.hr

Najčitanije

Na vrh