Vijesti

OPROŠTAJNO PISMO PAPE BENEDIKTA XVI.

Papa Benedikt XVI. naslućuje svoj odlazak u vječni život – odlučio je na vrijeme reći „zbogom” U pismu je iznio svoj predosjećaj o tome da ga Gospodin priprema za odlazak u vječnost. Taj nagovještaj osjetio je u svojoj sve većoj fizičkoj slabosti i pomanjkanju snage…

Papa Benedikt XVI. naslućuje svoje odlazak u vječni život - odlučio je na vrijeme reći „zbogom”

Umirovljeni papa Benedikt XVI., uputio je pismo novinaru koje je 7. veljače objavljeno na naslovnici talijanskih novina. Sa svojih 90 godina, papa Benedikt XVI. odlučio je na vrijeme reći „zbogom“. U pismu je iznio svoj predosjećaj o tome da ga Gospodin priprema za odlazak u vječnost. Taj nagovještaj osjetio je u svojoj sve većoj fizičkoj slabosti i pomanjkanju snage, jer gotovo da se i ne služi rukama.


Posljednji trenuci

Prisjetimo se da je prije pet godina, 2013. najavio svoju ostavku i odlazak u mirovinu. Može se reći da je papa Benedikt XVI. osoba koja se, kada osjeti svoju nemoć i nemogućnost obavljanja poslova, povlači i otvara prostor snažnijima i energičnijima. Svoje posljednje trenutke provodi u vatikanskom samostanu u molitvi, neizmjerno zahvalan vjernicima koji mu pružaju svesrdnu podršku, a kojima on uzvraća svojim molitvama. Uz brigu naroda, ne osjeća se sam.

U ovim je trenucima okružen ljubavlju i dobrotom, a pismom je prenio zahvalu svim čitateljima talijanskih novina, koji pokazuju zabrinutost za njegovo stanje.

Pismo koje je dao u javnost sastavljeno je od devet redaka, kojim također ukazuje na svoju skromnost i jednostavnost života. Napomenuo je kako je mnoge zanimalo kako izgleda njegov sadašnji život, skriven očima javnosti. Jednostavno je rekao da je s duhovne strane obogaćen, a tjelesno sve više slabi.  Umoran je, ali umiruje ga zabrinutost naroda i vjernika. Ove se nedjelje obilježava i peta obljetnica njegove najave o ostavci papinstva koja je stupila na snagu 28. veljače 2013. godine.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh