Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

“Ovo je trenutak Isuse kada ti iskreno, iz srca želim donijeti sve krive svjesne, ali napose nesvjesne reakcije”

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA

Često puta sam uvjeren/a kako mnoge stvari u braku radim iskreno, siguran/na sam da postupam ispravno, no koliko vremena posvetim tome da zastanem i promotrim svoje reakcije, stavove, osjećaje, da li sam stvarno u svemu baš u pravu? Zasigurno da mi je Bog dao i mudrost i pamet, ali koliko se oslanjam na sebe, a koliko budem svjestan da me često vode u mome braku povrijeđenost, ljutnja, rane, „moje pravo“, moje slabosti, pa čak i grijeh. Koliko su moje reakcije na izgradnju, mog supružnika, braka, obitelji i samog/same mene? Osjećam li nakon tih reakcija lakoću ili pritisak? Ovo je trenutak Isuse kada ti iskreno, iz srca želim donijeti sve svjesne, ali napose nesvjesne reakcije, one koje me vode krivo, a da to uopće ne primjećujem.

Ne želim živjeti u laži i opravdavanju, nego u istini

Prije svega želim se ovog trena pokajati za svako opravdavanje takvih reakcija i ne iskazivanje ljubavi i poštovanja, oprosti mi molim te Isuse, iz srca se kajem, jer želim maknuti svaku prepreku tvome blagoslovu. Ne želim živjeti u laži i opravdavanju, nego u istini, jer bez obzira što ja često smatram i držim ispravnim, uviđam sve više da samo iskrena ljubav i poštovanje mogu dati blagoslov i mir meni, ali i našem braku. Želim ovog trena prestati činiti zlo svome braku i zato ti donosim svaki dio svoga srca, misli, sve svjesne i nesvjesne postupke koje štete zajedništvu mene i supružnika. Ne želim se opravdavati, želim vidjeti istinu i tvojom snagom Isuse ju prihvatiti. Odlučujem se za to i želim od danas tako živjeti. Nadoknadi mome supružniku svaki trenutak kad sam svojim ponašanjem ranio njegovo/njezino srce i iscijeli svaku ranu. Hvala ti Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Na nas utječu mnoge okolnosti, rane i stavovi koji nam govore dobro, ali i često krivo. Analizirajmo sami sebe, u određenim postupcima i vidimo da li nas izgrađuju, ili možda smatramo da je naš supružnik kriv za to naše ponašanje? Svakako da može utjecati, ali moja reakcija govori o meni. Kada to shvatimo, postajemo slobodni, mi prvenstveno.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh