Preporučamo

PUTEM VIBERA

ONLINE ŠKOLA MOLITVE Priključi se; dopusti da te Božja riječ podigne! Naš voditelj Šimo otvorio je i online grupu – pridruži se. Božja riječ će ti dati snagu za život i ispuniti te radošću. Ne vjeruješ da je to moguće, posebno danas? Dođi i vidi

Foto: Shutterstock


 

Priključi se novoj grupi Škole molitve – online!

Kada

Utorkom, od 19:30 do 21:30.

Gdje

Putem Vibera (091/441-0541; Šimo).

Mejl

[email protected]

Radujemo se zajedničkome druženju s Gospodinom! 😇

Škola uživo

Šimo također održava Školu molitve uživo, i to u: Rugvici, Donjoj Zelini i Dubravi po sljedećem rasporedu:

Rugvica (župa Savski Nart), srijedom 19 – 21 sat

Donja Zelina (župa sv. Nikole), petkom 19 – 21 sat

Dubrava, ponedjeljkom (od prvog ponedjeljka u rujnu), 19:30 – 21:30.

INFO I PRIJAVE: 091/441-0541; [email protected] (Šimo)

Gdje se još mogu priključiti?!

Školu molitve naši voditelji održavaju uživo u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Našicama, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Karlovcu, Ravnoj Gori…

Za prijave i informacije posjetite: www.kristofori.hr/tecaj ili pošaljite mejl na: [email protected].

Vidimo se! 🙌

Iskustva polaznica

U nastavku možete pročitati svjedočanstva tri polaznice:

Više ne psujem

Razlika mene prije Škole molitve i sada dok idem na Školu, ogromna je…

Prije sam psovala. I to puno. Sada u mom rječniku ne postoji nikakav oblik psovke.

Bila sam živčana, nervozna i ponašala se kao kakav siledžija.

Bog mi je kroz Školu molitve omekšao srce. Unio u mene radost i toplinu. Mijenja me i čini boljom osobom.

Moj cilj otkako idem u Školu molitve, jest biti sveta. Nekada sam svetost smatrala nečim smiješnim za sebe, i ludim, ali sada je to nešto za čime težim. Lijepo je biti svet. Na to sam pozvana.

Sada čujem…

Na Školu molitve krenula sam u kolovozu 2018. Do tada sam bila tradicionalna vjernica. Redovito sam išla na svetu misu, ali nisam razumjela što ona jest. Riječ Božju, koja se čita na svetoj misi, gotovo da nisam ni slušala. Nisam obraćala pažnju ni na ostale riječi koje svećenik izgovara za vrijeme svete mise.

Na Školi molitve naučila sam slušati. Prije svega Riječ Božju, s kojom prije nisam ulazila u doticaj. A naučila sam slušati i svoje bližnje. Škola me odgaja i ondje rastem kao čovjek.

Bog je ljubav. Otac nebeski je dobri Otac, a ne Otac koji kažnjava. Upravo to sam iskusila, osjetila, doživjela na Školi molitve.

Ana Mišković, polaznica Škole; dio svjedočanstva.

Doživjela sam da me Isus nikad ne napušta

Kako mi je tlak naglo padao, spojili su me na kisik i pokušavali me stabilizirati. I u svoj toj užurbanosti i očitoj brizi medicinskog osoblja, osjetila sam da me On nije napustio. Sestra koja je bila u sali primijetila je da sam se uplašila, našla je malu stolicu i sjela do mene. Čvrsto me primila za ruku, a u njenim sam očima vidjela onu istinsku majčinsku ljubav. Gospodin je bio s njom, u njoj, u njenim očima vidjela sam Njega. Tijekom cijelog zahvata nisam puštala ruku koju mi je pružila.

Nije me ostavio samu ni na trenutak. Kada je zahvat počeo, sve osoblje je bilo oko mene. Netko me mazio po glavi, sestra me držala za ruku. Čula sam riječi ohrabrenja i ljubavi. Kada se Mihaela rodila, moje je tijelo preplavio ocean emocija i olakšanja i pravoga mira. Bila je dobro.

Izgubila sam nešto više krvi, ali to me nije brinulo. Kako bi me to brinulo kada je moj Otac sa mnom, kada je čuo sve molitve moje obitelji i mojih prijatelja i donio mi svu svoju i njihovu ljubav u tu salu. Bila sam dobro. Bila sam odlično.

Romana Javorović, polaznica Škole.

Cijeli tekst svjedočanstva pročitajte OVDJE.

Shvatila sam zašto mi je odlazak u Crkvu bio mučan

Odlaženje u Crkvu, ispovijedi, pokajanje, pričešćivanje – sve to o čemu se u Školi molitve govori činilo mi se kao neki drugi svijet, kao da to nije za mene. Crkva mi je bila odbojna. No, ipak bih povremeno otišla na Školu. I tih sam se dana susrela s jednim gospodinom koji mi je za moj najveći grijeh koji sam učinila rekao: „Nemaš što drugo nego moliti Boga za oprost“. I pomislila sam si: „Pa tako slušam i u Školi molitve“.

Prvi put nakon 13 godina

I tada sam, nakon 13 godina, odlučila otići na svetu ispovijed. Na Badnjak. Usudim se reći da je to bila ispovijed moga života, jer sam tada možda prvi put stala pred Boga iskreno i ponizno. Doživjela sam veliko olakšanje i osjetila pokajanje kao nikada do tada. Taj mi je Božić bio predivan.

Tada sam shvatila zašto mi je odlazak u Crkvu bio mučan i težak: nije mi bilo lako doći pred Boga sa svim grijesima i prljavštinom na sebi. Nije u Crkvi bila „loša vibra“, nego je ta „vibra“ bila u meni. Nisam zbog ulaska u Crkvu bila još grešnija ili osjećala grijehe koji nisu moji, nego sam se tada susretala sama sa sobom i taj susret nije bio lagan.

S njim je sve jasno

I onda sam, Bogu hvala, nastavila odlaziti u Školu molitve. Tamo sam počela uzimati Sveto pismo i upoznavati Boga. Čitanje Božje riječi, razmatranje što Bog želi reći baš meni, približava me Njemu i Bog, Isus Krist je za mene prestao biti neko daleko povijesno biće ili neki daleki duh tamo negdje gore, i počela sam uviđati da je On Živi Otac i Sin njegov kojega je poslao da nas spasi, da i mene spasi.

Iva Kolar, polaznica Škole; dio svjedočanstva.

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!

Knjiga Brojeva 6,26

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh