Aktualnosti

DVA SRCA

One stvarno misle da žena može imati dva srca?! One tvrde da je tijelo žene, pa tako i trudnice, njezino i da one imaju pravo odlučivati što će s njim učiniti. Postavljamo pitanje: kakvo je to tijelo s 2 srca – jer, ubrzo nakon začeća bebino srce počinje kucati (po najnovijim istraživanjima već 16 dana nakon začeća)? Zar zaista vjeruju da žena može imati 2 srca?

In-eternum - katolički planer

Foto: najportal.ba; Shutterstock

 

Svima nam je poznata ova ‘kampanja’ koju su prije izbora pokrenule poznate žene. One su na društvenim mrežama objavljivale svoje fotografije s podignutim srednjim prstom kao pobunu protiv, kako kažu „patrijarhata, tj. iskorištavanja žena i njihovih tijela na bilo koji način“. U toj ‘kampanji’ jedno od glavnih prava za koja se ove žene zalažu jest „pravo da odlučuju što će sa svojim tijelom“.

U znanstvenim krugovima odavno je poznata činjenica da bebino srce počinje kucati 25 dana nakon začeća (vidi: https://figulus.hr/product/najmanji-ljudi/), a najnovija istraživanja potvrđuju da se prvi otkucaji srca mogu detektirati već 16 dana nakon začeća. Potvrdilo je to istraživanje Britanske zaklade za srčana oboljenja (BHF) na Sveučilištu Oxford (više: Novo otkriće: Srce počinje kucati već 16 dana nakon začeća).

Nije li ova informacija dovoljna da svatko shvati kako toj njihovoj borbi za pravo odlučivanja što će učiniti sa svojim tijelom, nedostaje temeljne logike?

Kampanja „Dva srca“ (#jaznam16)

Ovom smo prilikom mi odlučili pokrenuti kampanju „Dva srca“ kako bismo doprinijeli svijesti da život počinje od začeća.

U ovoj kampanji možeš nam se priključiti na Instagramu, tako da na svom profilu podijeliš fotku s palcem gore, i hashtagom #jaznam i/li #jaznam16.

PRIKLJUČI SE! Kampanja „Dva srca“ (#jaznam16) 
Bravo, Plenkoviću! (Zašto je HDZ pobijedio na izborima, i žena s dva srca)
#JAZNAM16 Je li moguće da žena ima dvije krvne grupe?! 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh