Duhovnost

KAKO ZAVOLJETI SVOJ ŽIVOT

Svi smo Kristovi miljenici, a koliko puta smo izdali tu ljubav Božju Često onoga tko se prema nama ponaša dobro, tko nas voli i čuva, uzimamo zdravo za gotovo. Pa se udaljimo od njega, zapostavimo odnos s njim, iako i dalje uzimamo ono što nam pruža. Ali, može li to dobro završiti?

Foto: Aiony Haust, Unsplash

Foto: Aiony Haust, Unsplash

 

Gospodin želi da se sjećamo prve ljubavi jer tako lako ulazimo u grijeh i tako lako izlazimo iz njega zahvaljujući milosrđu Božjem. Ponekad tako lako ulazimo u grijeh i izlazimo iz njega da gubimo sjećanje na tu ljubav.

…kao žena koja vara. Nije joj više potreban radi ljubavi, nego da bi je hranio, uzdržavao, oblačio, opraštao joj…

Osječajnost srca

Gubimo osjećajnost srca kao zla žena, može i muž, ali neka bude žena, koja vara muža, i to se lako oprašta. Muž govori: „Dobro, opraštam ti.“ Mahnuo je rukom kao svećenik na ispovijedi. Zatim ga ponovno prevari jer joj je tako lako oprostio, pa može još jednom. I još jednom. I na kraju ga ne shvaća kao muža jer on maše i maše tom rukom. I da ne govorim što ona onda čini. Više ne primjećuje muža, broji se još samo ta gesta opraštanja. Potrebna joj je samo ta gesta, više se ne gleda to lice, nego samo ruka. Nije joj više potreban radi ljubavi, nego da bi je hranio, uzdržavao, oblačio, opraštao joj, pomagao, slušao sve brige, žalosti, želje i jade. Ali radi ljubavi joj ne treba. Zahvaljujući mužu ona vara i ne osjeća grižnju savjesti jer muž joj lako oprašta kad je tako voli da bi za nju dao svoj život.

Svi smo Kristovi miljenici

Mislite da govorim samo ženama, govorim svim dušama, i muškarcima i ženama. Svi smo Kristovi miljenici, a koliko puta smo izdali tu ljubav Božju. Koliko puta smo ga prevarili, koliko puta smo došli do njega i rekli: „Gospodine, griješio sam. Na posljednjoj ispovijedi bio sam…“. Kako on onda tako lako oprašta. Prelako i zbog toga nam se teško oduprijeti našim grešnim fascinacijama (…)

 

 

Iz knjige „Kako zavoljeti svoj životˮ autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh