Aktualnosti

OMILJENI AMERIČKI SVEĆENIK PROGLAŠEN BLAŽENIM Novi kapucinski blaženik: Za sve koji su dolazili na njegova vrata imao je lijepu riječ i savjet Za ovoga kapucina kažu da je najomiljeniji američki svećenik. Misa proglašenja blaženim slavljena je 18. studenog 2017. u Detroitu

Katolička crkva i kapucinski red bogatiji su za novog blaženika: fra Franju Solanusa Caseyja. Taj američki kapucin irskih korijena (1870.-1957.), čija je misa beatifikacije slavljena prošle subote, 18. studenog 2017. u Detroitu, bio je vratar samostana u tome gradu, te u drugim samostanima, uvijek u službi siromašnih, bolesnih i potrebitih. Za sve koji su dolazili na njegova vrata imao je lijepu riječ i savjet.

Za toga kapucina kažu da je omiljeni američki svećenik.

„Svaku molitvu Bog na svoj način uslišava”

Bio je istinski uvjeren u moć molitve tvrdeći da svaku molitvu Bog na svoj način uslišava. Vjernici su pak tvrdili da su na njegovu molitvu ozdravljali i primali brojne milosti. Imao je dar čudesa i proricanja a po njegovu zagovoru i danas se događaju čudesa.

„Istinski nasljedovatelj sv. Franje”

Kapucinski generalni ministar nazvao je 1958. fra Solanusa „izvanrednim primjerom izvornoga kapucina i istinskim nasljedovateljem sv. Franje”. Po svojoj službi i karizmi novi je kapucinski blaženik izuzetno sličan hrvatskome kapucinu sluzi Božjemu fra Anti Tomičiću.

Izvor: www.ktabkbih.netBook.hr

Priredila Martina Vidaković

Najčitanije

Na vrh